Szórakozás

Megtámadta és kirabolta a munkába siető nőt

Elfogták, majd kihallgatták és bűnügyi őrizetbe vették a Székesfehérvári Rendőrkapitányság nyomozói azt a 23 éves fehérvári férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy szerda hajnalban a megyeszékhelyen megtámadott egy munkába siető hölgyet, és lerántotta válláról a táskáját.

A 36 éves asszony épp munkába igyekezett szerdán hajnali háromnegyed ötkor, amikor a Horvát István – Széchenyi utca kereszteződésénél hangoskodásra lett figyelmes. A háta mögül érkező több személy hangját egyre közelebbről hallotta, és a mögötte haladók léptei is felgyorsultak.

Ekkor a nő is futásnak eredt, de a mögötte haladók egyike utolérte, és egyik kezét hátracsavarva, lehúzta válláról a táskáját, benne személyes irataival, mobiltelefonjával, valamint készpénzével és bankkártyájával együtt. A támadás során az elkövetőn kívül még másik két személy is jelen volt, de ők nem bántalmazták.

A néhány másodpercig tartó rablást követően mindhárman elfutottak a Széchenyi utca felé. A támadás során a sértett sérülést nem szenvedett.

Miután a bűncselekménnyel kapcsolatos bejelentés megérkezett a rendőrségre, az ügyeletes egyből közölte a járőrökkel a sértett által az elkövetőről adott személyleírást. Az egyik járőrpáros ekkor jelezte, hogy ők az éjszaka folyamán épp egy olyan férfit igazoltattak a Széchenyi utcában, akire az elmondottak ráillettek. Így került sor arra, hogy a 23 éves fehérvári férfi fényképét a sértettnek bemutatták, aki egyből ráismert támadójára.

A fiatalembert ekkor állították elő lakásáról, ahol a nyomozók házkutatást is tartottak az eltulajdonított értékeket keresve. Azokat azonban nem találták. Így azok hollétének felkutatása, valamint az elkövető társainak beazonosítása a büntetőeljárás tárgyát képezi.

Az elfogott férfit – aki korábban ittas járművezetés miatt volt büntetve – a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki a rablással kapcsolatban, melynek során tagadta, hogy ő támadta volna meg a hölgyet.

A rendőrök bűnügyi őrizetbe vették, és kezdeményezik előzetes letartóztatását, mellyel kapcsolatos bírósági meghallgatásra holnap délelőtt kerül sor- tájékoztatta a Fehérvár 24-et Németh – Kész Mónika rendőrségi szóvivő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik