Szórakozás

Rendőrségi krónika: tolvajfogás, őrjöngő hajléktalan és csellengő kamasz

Kábítószeres eset a nevelőintézetben és tolvajfogás az áruházban, szökött kamasz egy lakásban és segítségnyújtás az utcán – több eset és több műfaj színezte a rendőrök tegnapi szolgálatát a dunaújvárosi kapitányság illetékességi területén.

Németh-Kész Mónika szóvivő részletes jelentése szerint kábítószerrel való  visszaélés miatt kezdtek büntetőeljárást a rendőrök tegnap, miután a kapitányság illetékességi területéhez tartozó egyik nevelőintézetben ismeretlen eredetű, kábítószergyanús növényi származékot találtak egy tizennyolc éves fiatalembernél. Az anyagot lefoglalták, a fiatalt előállították a kapitányságra, ahol tanúként hallgatták ki.
Tolvajfogás is színesítette a palettát, kora délután szabálysértési őrizetbe vettek a rendőrök egy huszonhárom éves férfit és egy tizennyolc éves nőt, akik az egyik dunaújvárosi áruházban megpróbáltak lopni. Egy trappista sajtot, egy csomag borotvát, egy rúd szalámit, valamint egy dezodort akartak fizetés nélkül kivinni az üzletből – több mint 7 ezer forint értékben. A biztonsági szolgálat tetten érte őket, majd a rendőrök előállították őket a kapitányságra, ahol szabálysértési eljárást kezdtek a párral szemben.
Eltűnés miatt körözte a Sárbogárdi Rendőrkapitányság azt a tizenhat éves fiút, akit a járőrök az egyik dunaújvárosi lakásban igazoltattak. A kamasz a Sárbogárdi Gyermeknevelő Intézetből szökött meg, ezért keresték. Miután előállították a kapitányságra, meghallgatták, majd átadták nevelőjének a csellengőt.
A végére két segítségnyújtásos eset: késő este egy negyvenhét éves hajléktalan nővel szemben intézkedtek a rendőrök – az asszonyra a Szórád Márton úton találtak, ahol ittas állapotban a földön feküdt és a járókelőkkel kiabált. Mentőt hívtak hozzá, akik beszállították a kórház pszichiátriai osztályára.
Alig fél órával később az ercsi járőrök egy negyvennyolc esztendős asszonnyal szemben intézkedtek az Egressy utcában, ahol önkívületi állapotban kiabált. Az ittas asszony az igazoltatása során agresszív volt a járőrökkel szemben, így megbilincselték, majd mentővel a dunaújvárosi kórház pszichiátriai osztályára szállították – tájékoztatta a Fehérvár24-et Németh-Kész Mónika megyei rendőrségi szóvivő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik