Szórakozás

Kiterelték a forgalmat és ellenőrzést tartottak a rendőrök az M6-oson

Teljes pályás kitereléses ellenőrzést tartottak a rendőrök a napokban az M6-os autópálya bal pályatest 30 km szelvényében.

A Fejér megyében lezajlott speciális közlekedésrendészeti ellenőrzést a rendőrség társszerveivel karöltve folytatta le. A rendőrség mellett, jelen voltak a NAV, a Katasztrófavédelem, az NKH, a BÁH, és az Állami Autópálya Kezelő Zrt. munkatársai is. Az ellenőrzés során összesen 1501 járművet vettek górcső alá, melyből 21 esetben találtak olyan közlekedőt, aki jogosultság nélkül, vagyis pályamatrica nélkül használta az autópályát.

Ezen kívül találtak túlsúllyal közlekedő tehergépkocsit és olyan sofőrt is, aki nem tartotta be a kiírt vezetési és pihenő idejét – AETR szabályok -, de olyat is akinek gépkocsija nem vehetett volna részt a forgalomban, mert korábban kivonták a hatóságok. Akadt olyan tehergépkocsi vezető is, aki a menetlevél vezetését hanyagolta el, és olyan is, aki nem figyelte megfelelően a vezetői engedélyében szereplő orvosi érvényességének lejárati dátumát.

Legtöbben mégis a sebességtúllépő gépkocsivezetők voltak, összesen harminckilencen, akikkel szemben – gyorshajtásuk mértékétől függően – helyszíni, vagy közigazgatási bírságot alkalmaztak az egyenruhások.

Az Iváncsai Autópálya Alosztály munkatársai idén negyedik alkalommal ellenőrizték ily módon az M6-os autópálya forgalmát. Folyamatos ellenőrzésre a továbbiakban is kell számítaniuk az arra közlekedőknek!-mondta el a Fehérvár 24-nek R.Szabó Ágnes megyei rendőrségi szóvivő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik