Szórakozás

Szilaj szagot fogott: rendőrkézen a pákozdi betörő

A gárdonyi rendőröket a fehérvárcsurgói KMB-s szolgálati kutyája vezette el az elkövetőhöz.

A Gárdonyi Rendőrkapitányság Ügyeletére tegnap érkezett bejelentés arról, hogy ismeretlenek betörtek egy pákozdi családi házba. Mint később a helyszíni szemlét követően kiderült, a tettes a házhoz tartozó bejárati kapun átmászott, majd a ház dolgozószobájának ablakán lévő redőnyt felfeszítette, és az ablakon keresztül bemászott a lakásba. Ott kutatást végzett, majd készpénzt és ékszereket vitt el, összesen 435000 Ft értékben.

A helyszínről nyomkövető kutya lett indítva. Szilaj, a fehérvárcsurgói körzeti megbízott szolgálati kutyája szagot fogott, majd a közeli utcában lévő egyik ház előtt álló férfihez vezette gazdáját, illetve a nyomozókat. A férfi nem volt ismeretlen a rendőrök előtt, tekintve, hogy büntetett előéletű és korábban hasonló módszerű bűncselekmények elkövetése miatt letöltendő börtönbüntetést is kapott.

A nyomozók így a 45 éves férfit elfogták, majd előállították a Gárdonyi Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették. A nála tartott házkutatás során a nyomozók az eltulajdonított értékeket nem találták meg, így azok hollétének kiderítése a büntetőeljárás feladata lesz- mondta el a Fehérvár 24-nek Németh-Kész Mónika rendőrségi szóvivő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik