Szórakozás

Őrizetben a fehérvári betörő

A székesfehérvári nyomozók elfogták, majd kihallgatták és bűnügyi őrizetbe vették azt a 20 éves fehérvári férfit, akit egy Farkasvermi utcai családi ház betörésével gyanúsítanak. Az elkövető kézre kerítésében a sértett testvére segített a rendőröknek.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Központi Ügyeletére hétfőn késő délután érkezett bejelentés arról, hogy Székesfehérváron a Farkasvermi utca egyik családi házában betörés történt. Mint kiderült, az akkor még ismeretlen elkövető az ajtót befeszítve jutott be a házba, ahonnan LCD tv-t, valamint kisgépeket tulajdonított el, közel félmillió forint értékben, míg a rongálással 150 ezer Ft-os kárt okozott.

Miközben a rendőrök a bejelentést követően a megadott címre igyekeztek, a sértett testvére egy közeli utcába ment, mivel az ott lakókat korábban többször látta a ház környékén gyanúsan ácsorogni. Erről azonban csak később számolt be a nyomozóknak.

A testvérnek – érdeklődése során – egyikük elmondta, hogy délután épp egy LCD tv-t adott el az egyik utcabeli férfi. Ennek kapcsán azonban – mikor már a sértett is odaért az utcába – hangos szóváltás alakult ki az információ után érdeklődő testvér és az ott lakók között, amivel kapcsolatban újabb bejelentés érkezett a rendőrségre.

Amikor a járőrök kiértek a helyszínre, az indulatok lecsillapodtak. Mikor a rendőrök értesültek az egyik ott lakó aznapi tv eladásáról, a férfit intézkedés alá vonták, majd lakásában házkutatást tartottak, melynek során több olyan kisgép előkerült, melyek eredetével nem tudott elszámolni.

Mint kiderült, ezek megegyeztek azon tárgyakkal, amelyeket a Farkasvermi utcából loptak el. A rendőri intézkedés során még az a tv is előkerült, amit a férfi a délután folyamán továbbértékesített. Így a rendőrök a megtalált tárgyak mindegyikét  lefoglalták, míg a 20 éves férfit előállították a kapitányságra.

Ott betöréses lopás elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették. Tagadta a bűncselekmény elkövetését, vallomást nem tett.

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya kezdeményezi a büntetett előéletű fiatalember előzetes letartóztatását, aki ellen a kapitányságon más bűncselekmény elkövetése miatt is folyamatban van büntetőeljárás.

A nyomozók vizsgálják, hogy a férfinak voltak-e társai a betörés során, illetve hogy összefüggésbe hozható-e más, korábban elkövetett lopásokkal is – tájékoztatta a Fehérvár24-et Németh-Kész Mónika rendőrségi szóvivő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik