Szórakozás

Vona: Pintér Sándor mondjon le

vona-gabor(960x640)(2).jpg (jobbik elnöke)
vona-gabor(960x640)(2).jpg (jobbik elnöke)

Lemondásra szólította fel a belügyminisztert a Jobbik elnöke a csókakői rendőrségi akció miatt. Vona Gábor a Facebookon azt írta: miközben az Új Magyar Gárda Mozgalom 130 új gárdistát és egy "csendőrszakaszt" avatott Dunaföldváron egy erdei tisztáson, addig a rendőrség "elképesztő, szégyenteljes, tragikomikus bakit csinált" a hétvégén.

A rendőrség szombaton műveleti körzetté nyilvánította a Fejér megyei Csókakőt, mert – Garamvölgyi László, az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs igazgatójának tájékoztatása szerint – a megyei rendőr-főkapitányság úgy tudta, hogy ott be nem jelentett rendezvény megtartására készülnek.

“Miközben az Új Magyar Gárda Mozgalom 130 új gárdistát és egy csendőrszakaszt avatott Dunaföldváron egy erdei tisztáson felemelő hangulatban, addig a Pintér Sándor által irányított rendőrség elképesztő, szégyenteljes, tragikomikus bakit csinált. Ez a magyar rendőrség elmúlt húsz évének talán legnagyobb ballépése volt, amelybe egy normális országban egy belügyminiszter simán belebukna. Lerohannak egy falut, helikopterekkel, műveleti területtel, központi sátorral, fegyverekkel, lezárással és még ki tudja mi a fenével? Aztán megszégyenülve elmennek? Kinek akarnak ennyire megfelelni? Hol vannak akkor, amikor a közbiztonságot kellene fenntartani? Miért olyan embereket üldöznek, akik még senkinek soha nem ártottak? Költői kérdések” – írja Vona Gábor a közösségi oldalán.

“Két lehetőség van. 1. A rendőrségben akkora a zavar, hogy tévedésből lerohant egy falut. Ekkor Pintérnek le kell mondania. 2. A rendőrségből csúfot űztek, és árnyékra vetődve rohantak le egy falut. Ekkor Pintérnek le kell mondania. Más lehetőség nincs” – olvasható az ellenzéki pártelnök írásában.

Vona Gábor bejegyzésében azt javasolja: Pintér Sándor mondjon le, és kérjen bocsánatot a rendőröktől, “amiért így megalázta őket és ilyen méltatlan feladatokkal bízta meg az állományt”.

Szerinte Áder János köztársasági elnöknek személyesen kellene bocsánatot kérnie a csókakői polgármestertől és a helyiektől, a Belügyminisztériumnak pedig kártérítést kellene fizetnie a községnek, “amiért egy napig elzárták a települést, ezzel anyagi és lelki kárt okozva Csókakőnek”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik