Szórakozás

Előzetesben a vásárhelyi férfi kirablói

Előzetes letartóztatásba helyezte a Szegedi Városi Bíróság pénteken azokat a férfiakat, akik kiraboltak egy 26 éves hódmezővásárhelyi férfit.

A négy, büntetett életű gyanúsítottat tucatnyi rendőr és ügyvéd kísérte pénteken a bíróságra. Három esetben jogerős a bírói döntés, egy esetben azonban fellebbeztek, házi őrizet elrendelése érdekében.

Az előzetes letartóztatás elrendelése után az egyik gyanúsított védője, Radics Róbert az MTI-nek elmondta: azért kértek házi őrizetet, mert ügyfele tartósan beteg gyermeket nevel, akinek rendszeres orvosi ellátásra van szüksége; védence egyébként rendezett körülmények közt él.

A rendőrségre kedd éjszaka érkezett segélykérés egy sérült férfitől. A helyszínre irányított rendőröknek a 26 éves hódmezővásárhelyi férfi elmondta, hogy kirabolták, majd Ópusztaszeren kikötözték és sorsára hagyták – közölte Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője csütörtökön az MTI-vel.

A férfi előzőleg egy hódmezővásárhelyi kocsmában iszogatott, ott alkalmi ismerősei körbevették, majd pénzt követeltek tőle. A sértett nem akart fizetni, ezért egy autóba kényszerítették, majd elindultak vele. Útközben bántalmazták, elvették tőle az értékeit: készpénzt, a mobiltelefonját és az iratait.

A férfit végül az egyik gyanúsított ópusztaszeri tanyájára vitték, ahol egy viperával (egy teleszkópos fémrúddal) ismét megverték, egy kutyanyakörvvel, illetve kötelekkel az ágyhoz kötözték, majd sorsára hagyták. A sértett néhány órával később tudta magát kiszabadítani.

A nyomozóknak rövid idő alatt sikerült megállapítaniuk, kik gyanúsíthatók a brutális bűncselekmény elkövetésével. A négy ópusztaszeri, illetve szegedi férfit Kisteleken fogták el. A büntetett előéletű gyanúsítottak ellen csoportosan elkövetett rablás, személyi szabadság megsértése és súlyos testi sértés gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

A sértett férfit, aki a bántalmazás során súlyos sérüléseket szenvedett, a Szegedi Tudományegyetem traumatológiai klinikáján ápolják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik