Szórakozás

„Édes” csalás

cukor (cukor)
cukor (cukor)

Egy több, mint 18 000 000 Ft-os csalást sikerült megakadályoznia a dunaújvárosi, a budapesti és a dabasi rendőröknek egy összehangolt akció keretében. A gyanú szerint az elkövetők egy fejér megyei fuvarozó cég cukrot szállító négy kamionját irányították át egy az eredeti megrendelő cégtől független telephelyre.

Németh – Kész Mónika megyei rendőrségi szóvivő a Fehérvár 24-nek elmondta: a rendőrséget a szerdai napon egy nagyvenyimi szállítási cég vezetője hívta fel azzal, hogy a cégük által eredetileg Drégelypalánkra, Szigetvárra, illetve Kecskemétre szállított négykamionnyi cukor nem érkezett meg a megrendelőkhöz, mert az általa megbízott kamionsofőröket valaki a szállítás közben felhívta, és a rakománnyal teli teherautóikat egy gyáli telephelyre irányította. Információi szerint a négy kamionból kettőből már le is pakolták a cukrokat és el is adták, míg a másik két cukorral teli kamion jelenleg is a gyáli telephelyen áll.

A jelzést követően a BRFK XVII. Kerületi Rendőrkapitányságának járőrei azonnal a bejelentő által megadott gyáli címre mentek, ahol megakadályozták, hogy a másik két kamion kipakolása és arról a cukrok értékesítése megtörténjen. A szállítmányokat lefoglalták, így a 18 400 000 Ft-os csalási kárból 9 200 000 Ft megtérült. Az ügyben a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságon indult meg a büntetőeljárás, tekintve, hogy az eredeti szállítmányozásról a szerződés informatikai úton a fejér megyei Nagyvenyimen köttetett.

Mivel az elsődleges információk illetve adatgyűjtések alapján több személy kihallgatása, illetve több helyen házkutatás lefolytatása vált szükségessé, így a dunaújvárosi nyomozók az illetékes hatóságokhoz a szükséges megkereséseket megküldték.

Így került sor arra is, hogy a dabasi rendőrök elfogtak, majd előállítottak Dabasról egy 59 éves nemesgulácsi férfit, akit a csalással kapcsolatban a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságon tegnap gyanúsítottként hallgattak ki a nyomozók.

A csalásban részt vett többi személy beazonosítása illetve a bűncselekmény elkövetése kapcsán játszott szerepük tisztázása még jelenleg folyamatban van. Így nem kizárt, hogy további személyek elfogása, előállítása, illetve gyanúsított kihallgatása várható.

Ezen túl a dunaújvárosi nyomozók vizsgálják azt is, hogy a korábban már lepakolt két kamion rakománya kinek lett továbbértékesítve, és az áru jelenleg hol van.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik