Szórakozás

Maszkban támadt rá az otthonában alvó férfire

Buthy Lilla
Buthy Lilla

2012. 08. 23. 08:33

Brutális támadás ért szerda hajnalban egy ötvenéves férfit Nádasdladányban.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Központi Ügyeletére szerda hajnalban futott be egy segélykérő hívás egy nádasdladányi rablással kapcsolatban. Mint később kiderült, egy ötvenéves helybéli férfire támadt rá maszkban és kesztyűben egy ismeretlen férfi. Miután a sértettre rátörte az ajtót, egyből annak ágyához lépett és ütlegelni kezdte. Eleinte egy a szobában talált husánggal verte, amit a sértett éppen azért tartott, hogyha valaki rátámadna, akkor azzal védekezni tudjon.

Ezután felültette, majd a házban talált airsoft fegyverrel bántalmazta, ami ennek során össze is tört az idős férfi fején, miközben folyamatosan pénzt követelt tőle. Miután a sértett nem mondta meg neki, hogy hol tartja pénzét, kezeit megkötözte egy magával vitt telefonkábellel, és a WC-be zárta, majd közölte vele, hogyha utánamegy, megöli. Távozása előtt magához vette a sértett walkman-jét, telefonját és töltőjét.

Az 50 éves férfi a bűncselekmény során nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A mentők Székesfehérvárra, a Fejér Megyei Szent György Kórházba szállították.

Mikor az ügyeletes a bejelentést követően riasztotta valamennyi közterületen szolgálatot teljesítő egységet, a polgárdi járőrök is azonnal a helyszínre siettek. Útközben azonban figyelmesek lettek egy gyalogosan közlekedő férfire, aki szembejött velük. Igazoltatták, majd átnézték a nála lévő táskát, amiben egy walkmant, egy mobiltelefont és egy töltőt találtak. Mivel a férfit akkor még nem tudták a bűncselekményhez kötni, tekintve, hogy a sértett csak később adott személyelírást az elkövetőről, illetve csak később derült ki, hogy pontosan milyen értékeket is vett magához, így a járőrök elengedték.

Miután azonban a sértett elmondta, hogy támadója hogyan nézett ki, és mit vitt el házából, egyből kiderült, az igazoltatott férfi az elkövető. A rendőrök így azonnal lakcímére mentek, ahol megtörtént elfogása. A lakásában történt házkutatás során a fürdőszobában elrejtve előkerültek az eltulajdonított értékek is.

Ezen kívül még több bizonyíték áll a hatóság rendelkezésére. A házban hagyott egy cigi-csikket, amit az elkövetéskor elszívott, illetve azt a bukósisakot is visszavitte a házba, majd otthagyta, amit épp előtte való nap szeretett volna megvásárolni a sértettől egy hajóval egyetemben, de az üzletet későbbre halasztották. Az idős férfi azonban megengedte neki, hogy a bukósisakot elvigye, aminek árát később adta volna meg neki. A két férfi közötti üzletet egy közös iszogatás előzte meg egy közeli település kocsmájában. Ott ismerkedtek össze. Mikor az adás-vétel során a fiatalember az idős férfi házában járt, akkor figyelt fel egy nagyobb pénzkötegre, amiért az éj leple alatt visszament.

Az elkövető által a bűncselekményt követően eldobott maszkot illetve kesztyűt – rajta a férfi DNS-vel – HÁCCS, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság kilenc éves német juhász kan kutyája találta meg, miután szagot fogott a hátrahagyott bukósisakról. Miután a rendőrök elfogták a 26 éves szintén nádasdladányi férfit, a sértett hangja illetve ruházata alapján egyből felismerte benne támadóját.

A fehérvári nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki felfegyverkezve elkövetett rablás elkövetése miatt. A férfit – aki korábban már négyszer volt büntetve és aki egy hónapja szabadult előzetes letartóztatásából, amit egy másik rablás kapcsán ellene folyamatban lévő bűnügyben rendelt el vele szemben a bíróság és amiben a nyomozást szintén a fehérvári nyomozók folytattak le vele szemben – a rendőrök bűnügyi őrizetbe vették, és kezdeményezik előzetes letartóztatását- mondta el a Fehérvár24-nek Németh-Kész Mónika rendőrségi szóvivő.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Nikola Gruevski, Macedonia's prime minister, speaks during the 10th Bloomberg BusinessWeek European Leadership Forum, in London, U.K., on Tuesday, Nov. 23, 2010. The one day conference brings together key speakers from Government, Finance and International companies at City Hall, in London. Photographer: Chris Ratcliffe/Bloomberg via Getty Images
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.