Szórakozás

Tombol a nyár: egész héten forróság

Tomboló kánikulára készülhetünk, péntekig lényegében megállás nélküli forróság várható – jövő hétfőn viszont markáns lehűlés jön!

A Köpönyeg.hu tematikus portál szerkesztője szerint folytatódik a nyaralóidő, ma a napsütést csak néhol zavarják gomolyfelhők – eső nem lesz, viszont szó szerint lázas gyorsasággal emelkedik a hőmérséklet: délután már 35-36 fok körüli csúcsokra készülhetünk.

A közeli kilátások sem hizlalják a Duna jegét: a friss modellfuttatások szerint tikkasztó napokra készülhetünk, ráadásul egészen szombatig minden nap növekszik valamelyest a nappali felmelegedés. Ebből fakadóan szerdán például 38 fok körüli értékek is lehetnek – a napos, légmozgásoktól védett területeken pedig 40 fok fölötti értékeket mérhetünk.

Egészen szombatig kitart tehát a napos, tikkasztóan meleg idő. A néha megnövekvő felhőzetből csupán az északi tájakon fordulhat elő egy-egy frissítő zápor, esetleg futó zivatar – de komoly esőre sehol sem számíthatunk. A légmozgás is gyenge lesz, a szakértői figyelmeztetés szerint ez még tovább növeli hőérzetünket. Brutális kánikula várható a hát második felében, 33-35 fokos csúcsokkal, s a középtávú előrejelzések specialistája szerint elenyésző az esélye komolyabb csapadéknak – egészen vasárnapig.

Ekkor eleinte ugyan szintén napos időre számíthatunk, ám délután északnyugaton egyre többfelé alakulhat ki zápor, zivatar. A lehűlés első hulláma ez – de a rekkenő hőségnek csak hétfőn vethet véget egy markáns hidegfront. Addig biztosan: tombol a nyár!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik