Szórakozás

Kaméleoni átalakulások Hámori Gabitól

Legyen akár kislányosan szőke, vadítóan vörös vagy démoni fekete,a frizurakérdés minden nő számára sarkalatos pont.

Trendek jönnek, mennek, mindeközben arra is figyelnünk kell, hogy életvitelünknek és személyiségünknek megfelelően válasszunk hajviseletet. Hámori Gabriella színésznő úgy véli, a folyamat a hajápolással kezdődik, hiszen az egészséges haj magabiztosságot ad, emellett nőies, vonzó üzenet – önmagunkról.

Szakmájából kifolyólag igen speciális helyzetben van; hihetetlen, hogy egy-egy szerep kedvéért mi mindenen esik át a haja.

Bátran kijelenthetjük, női koronánk a hajunk, amely meghatározza megjelenésünket, árulkodik személyiségünkről, ízlésünkről – éppen ezért érdemes különálló testrészként kezelnünk, tisztítására és hidratálására megkülönböztetett figyelmet fordítanunk. Hámori Gabriella egy ismert márka ötlépéses szépségprogramjában elárulta, milyen igénybevételeknek van kitéve a rivaldafényben dolgozó művészek haja: mivel külsejük egyben munkaeszközük is, a hajtípusok változtatása sokszor vetekszik a jelmezcserék számával.

„Fellépés előtt vagy egy forgatás során többször is átfésülik a hajunkat, olykor zselézik, máskor lakkozzák, paróka alá vasalják, meghosszabbítják, vagy éppen hirtelen rövidre vágják. És olyan is előfordul, hogy hetente újrafestik. Amikor húszévesen a fekete hajamat egy nap alatt szőkévé varázsolták, nagyon megijedtem, azt hittem, hogy ki fog hullani” – árulta el Gabi, aki persze utólag már mosolyog a történteken.

Sok szakmában fontos, sőt mérvadó a külső megjelenés, hát még azoknak, akiknek munkáját és életét széles publikum is szemmel kíséri.

„Persze az ápoltság szakmai szempontból is lényeges, ugyanakkor nekem szabadságérzetet és magabiztosságot ad, ha friss hajjal, üdén indulok el otthonról – folytatja a Jászai Mari-díjas színésznő. – A kamera megérzi a legapróbb lenövést és a legkisebb zsírosodást is, ezért számomra elkerülhetetlen a napi hajmosás. Régebben bűntudattal tettem ezt, mert azt gondoltam, káros lehet, kísérleteztem két évig, aztán a Dove samponnál megálltam. Most már nem kell attól tartanom, hogy az operatőr nagyon finoman, de figyelmeztet arra, hogy minden nap frissen mosott hajjal érkezzek.”

Hámori Gabi jelenleg Magyarországon tartózkodik, a közönség legközelebb az Örkény-kert rendezvényén láthatja, valamint hallhatja énekhangját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik