Szórakozás

Előzetesben a tinédzsereket kirabló fiatalok

Buthy Lilla
Buthy Lilla

2012. 08. 21. 15:47

Felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablással gyanúsítanak a fehérvári nyomozók két 17 éves fiút, akik harmadik, 12 éves társukkal együtt pénzt és mobiltelefonokat vettek el három tinédzser fiútól Székesfehérváron.

Augusztus 9-én éjszaka fél tíz körül Székesfehérváron a Csanádi téren két 15 és egy 14 éves fiút egy háromtagú társaság kirabolt. Értékeik átadására szólították fel a sértetteket, majd amikor azok átadtak nekik két mobiltelefont, valamint több ezer forint készpénzt, azt eltették.

Amikor a tizenéves fiúk azokat vissza akarták szerezni, az elkövetők késsel fenyegették meg őket, majd elmenekültek a Budai út felé. Az akkor szolgálatban lévő járőröknek sikerült zárniuk azt a területet, amerre az elkövetők menekültek, így az egyik 17 éves támadót elfogták. A csapat legfiatalabb tagját – aki mindössze 12 éves – egy szabadidős járőr fogta el, aki hallva és látva a közelben szirénázó rendőrautókat és a feléje menekülő fiatalokat, egyből felvette a kapcsolatot az ügyelettel, hogy információhoz jusson. Így már annak tudatában fogta el a fiút, hogy tudta, társaival együtt rablást követtek el.

Akkor a harmadik elkövetőnek sikerült elmenekülnie. Miután a rendőrök beazonosították, kiderült, hogy egy általuk jól ismert bűnelkövetőről van szó, akinek házi őrizetét rendelte el a bíróság egy korábbi lopási ügyben.Ékszereket vitt el lakásokból úgy, hogy oda különböző ürügyekkel bejutott. Amikor a 17 éves fiút a rendőrök lakásán többször ellenőrizték, egyszer sem tartózkodott otthon, így elrendelték körözését.

A Székesfehérvári Rendőrkapitányságról pénteken kora délután hazafelé tartó két nyomozó vette észre a körözött fiút, majd egyből utánaszaladtak és elfogták. A fiatalkorú a rendőri intézkedés során folyamatosan ellenállást tanúsított, illetve azt hangoztatta, hogy őt valakivel összekeverik, és más néven mutatkozott be. A nyomozók, illetve a később helyszínre érkező járőrök azonban korábbi ügyeiből kifolyólag már jól ismerték, így előállították a kapitányságra.

Ott – hasonlóan 17 éves társához – őt is gyanúsítottként hallgatták ki, felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás miatt. Míg a korábban elfogott fiatalember részletes beismerő vallomást tett, a pénteken elfogott fiú megtagadta a vallomástételt. Harmadik, 12 éves társuk kihallgatása szintén megtörtént, bár ő életkora miatt nem büntethető.

A két 17 éves fiatal volt már büntetve, és mindkettőjükkel szemben jelenleg is folyamatban van büntetőeljárás. Így a Székesfehérvári Városi Bíróság mindkettőjük előzetes letartóztatását elrendelte – mondta el a Fehérvár24-nek Németh-Kész Mónika rendőrségi szóvivő.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Chris and Nancy Brown embrace while looking over the remains of their burned residence after the Camp fire tore through the region in Paradise, California on November 12, 2018. - Thousands of firefighters spent a fifth day digging battle lines to contain California's worst ever wildfire as the wind-whipped flames cleaved a merciless path through the state's northern hills, leaving death and devastation in their wake. The Camp Fire -- in the foothills of the Sierra Nevada mountains north of Sacramento -- has killed 29 people, matching the state's deadliest ever brush blaze 85 years ago. More than 200 people are still unaccounted for, according to officials. (Photo by Josh Edelson / AFP)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.