Szórakozás

Előzetesben a tinédzsereket kirabló fiatalok

Felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablással gyanúsítanak a fehérvári nyomozók két 17 éves fiút, akik harmadik, 12 éves társukkal együtt pénzt és mobiltelefonokat vettek el három tinédzser fiútól Székesfehérváron.

Augusztus 9-én éjszaka fél tíz körül Székesfehérváron a Csanádi téren két 15 és egy 14 éves fiút egy háromtagú társaság kirabolt. Értékeik átadására szólították fel a sértetteket, majd amikor azok átadtak nekik két mobiltelefont, valamint több ezer forint készpénzt, azt eltették.

Amikor a tizenéves fiúk azokat vissza akarták szerezni, az elkövetők késsel fenyegették meg őket, majd elmenekültek a Budai út felé. Az akkor szolgálatban lévő járőröknek sikerült zárniuk azt a területet, amerre az elkövetők menekültek, így az egyik 17 éves támadót elfogták. A csapat legfiatalabb tagját – aki mindössze 12 éves – egy szabadidős járőr fogta el, aki hallva és látva a közelben szirénázó rendőrautókat és a feléje menekülő fiatalokat, egyből felvette a kapcsolatot az ügyelettel, hogy információhoz jusson. Így már annak tudatában fogta el a fiút, hogy tudta, társaival együtt rablást követtek el.

Akkor a harmadik elkövetőnek sikerült elmenekülnie. Miután a rendőrök beazonosították, kiderült, hogy egy általuk jól ismert bűnelkövetőről van szó, akinek házi őrizetét rendelte el a bíróság egy korábbi lopási ügyben.Ékszereket vitt el lakásokból úgy, hogy oda különböző ürügyekkel bejutott. Amikor a 17 éves fiút a rendőrök lakásán többször ellenőrizték, egyszer sem tartózkodott otthon, így elrendelték körözését.

A Székesfehérvári Rendőrkapitányságról pénteken kora délután hazafelé tartó két nyomozó vette észre a körözött fiút, majd egyből utánaszaladtak és elfogták. A fiatalkorú a rendőri intézkedés során folyamatosan ellenállást tanúsított, illetve azt hangoztatta, hogy őt valakivel összekeverik, és más néven mutatkozott be. A nyomozók, illetve a később helyszínre érkező járőrök azonban korábbi ügyeiből kifolyólag már jól ismerték, így előállították a kapitányságra.

Ott – hasonlóan 17 éves társához – őt is gyanúsítottként hallgatták ki, felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás miatt. Míg a korábban elfogott fiatalember részletes beismerő vallomást tett, a pénteken elfogott fiú megtagadta a vallomástételt. Harmadik, 12 éves társuk kihallgatása szintén megtörtént, bár ő életkora miatt nem büntethető.

A két 17 éves fiatal volt már büntetve, és mindkettőjükkel szemben jelenleg is folyamatban van büntetőeljárás. Így a Székesfehérvári Városi Bíróság mindkettőjük előzetes letartóztatását elrendelte – mondta el a Fehérvár24-nek Németh-Kész Mónika rendőrségi szóvivő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik