Szórakozás

Bréking: Jockey öregen is szemét!

RTL Klub sajtótájékoztató (RTL Klub)
RTL Klub sajtótájékoztató (RTL Klub)

Tönkreteszi-e a családot a legöregebb Ewing? Szénné ég-e a Barátok közt sztárja? Mit csinált Horthy, mielőtt felült volna a fehér lóra? Az RTL Klub kipakol.

„Üdvözlünk az RTL Klub ősz indító sajtótájékoztatóján!” – az orbitális helyesírási hibával nyomatékosított köszöntés szalagokra nyomtatva vagy száz példányban várt minket az óbudai Dallas Étterembe vezető úton. Szó se róla, a piacvezető kereskedelmi adó megadta a módját, a sajtómunkásukat dekoratív kockásinges lányok várták viszkivel (az érzékenyebbeket annak álcázott jegesteával, mi természetesen ezt választottuk), ajándék cowboykalapokkal, illetve az esemény kedvéért westernesített x-faktoros táncosokkal. Eközben végtelenítve szólt a Dallas főcímzenéjének első egy perce, erről később még Ördög Nóra is belátta, hogy őrjítő volt.


Fotók: Neményi Márton

Úgy tűnik, az RTL a Ewingok visszatérésétől várja, hogy új lendületet vegyen a csatorna (és a nézettségi görbe), bár Kolosi Péter programigazgató azzal kezdte, hogy ettől függetlenül is rég volt ilyen izgalmas a menü. A szélétől haladtunk a sűrűjébe: sorozatvonalon rögtön szeptemberben indul a Riválisok, a Paula és Paulina hőseivel, visszatér Dr. Csont és a CSI. Egészen friss filmes jogokat vettek: leadják a Sötét lovagot, az Expandables című allstars-akciófilmet, a Die Hard 4-et és a Szex és New York-mozifilmet.


Sebestyén Balázs marad a vetélkedők arca

Az új Dallas két hét múlva szerdán startol, rögtön dupla epizóddal, akárcsak Amerikában. Az RTL Klub egyébként Európában elsőként adja szinkronosan a sorozatot, amelyet egész jól fogadtak a kritikusok a tengerentúlon. Addig is az eredeti széria utánlövéseiként készült tévéfilmeket adják, a nézettségi adatok alapján pedig „van érdeklődés”. Ha már szinkron: Samantha hangja, Pápai Erika elárulta, jót nevetett, mikor megkapta a szerepet, a Kránitz Lajost váltó Reviczky Gábor szerint Larry Hagman „végül hihetetlen jó színész lett”, viszont „akkorát szemétkedik, amekkorát kitalálni sem lehet”, Csankó Zoltán pedig megdöbbent, mennyire meghízott Lucy. A fókuszos Gönczi Gáborra mindennek kapcsán nagy kaland vár: kimegy Londonba, hogy találkozzon az eredeti színészekkel és húsz év késéssel szerelmet valljon Samanthának, feltéve, ha leküzdi a gyomorgörcsöt, amit azóta érez, mióta ő az ország legnagyobb rajongója.


A Dallas szinkronhangjai

A vetélkedők arca marad Sebestyén Balázs. Folytatódik az Egy perc és nyersz, az előzetes videó tanúsága szerint sem az alapképlet (a színpadon versenyt csúszó, dolgokkal egyensúlyozó és dolgokat egyik helyről a másikra dobáló és pöckölő versenyzőknek szurkolhatunk könnyek és drámai pillanatok örvényében), sem a műsorvezető nem változik. Utóbbi elmondta: rokonokat keresnek az oldottabb hangulat és a helyzetkomikum kedvéért, egyébként örül, hogy megismétlik a sikersztorit. Az ősz előrehaladtával bemutatkozik egy új Balázs-féle vetélkedő is, A kód, amelyről csak annyit tudni, hogy jelentkezni már lehet (lehetőleg szintén családtagoknak, pároknak, haveroknak) és hogy kvíz, de nem úgy: nem csak megválaszolni kell a kérdéseket, hanem megjegyezni is. És nagyon sokat lehet nyerni.


Színészek, producer – Barátok közt

Akit érdekel a világ RTL Klub-stúdiókon kívül eső része, az örülhet: folytatódik a XXI. Század, olyan témákkal, mint Horthy Miklós élete az ellentengernagyság előtt, a színésznők helyzete a Harmadik Birodalomban, illetve kínzások az AVH börtöneiben, méghozzá a túlélők vallomásaival. Ezekhez jó szórakozást kívánt Kotroczó Róbert hírigazgató, majd elmesélte: a nyáron különleges kísérletként csak fontos híreket mutattak az esti nyolcperces összefoglalóban, amelyre a nézők nagyon jól reagáltak. Ennek tanulságáról ugyan nem volt szó, de elképzelhető, hogy a későbbiekben a Híradóban is kevesebb jelentéktelen hír lesz.


Gönczi Gáborra nagy feladat vár

Természetesen folytatódik a Barátok közt, amely már rég lekörözte a Dallast is, az ugyanis anno csak tizenhárom évadig volt képes képernyőn maradni, míg Berényiéknek már ez a tizenötödik. Kiderül, összejön-e Ádám és Kinga, utóbbi szénné ég-e a lakástűzben, és hogy elmérgesedik-e Berényi Miklós és Bartha Zsolt viszonya. Aki nem tudja, miről van szó, ne csüggedjen: most vasárnap ismétlésmaraton! Lesz továbbá harmadik X-Faktor, már szeptember elsejétől, lesz benne legalább egy vetkőző versenyző és egyébként minden marad a régiben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik