Szórakozás

Ozora beperli a fesztiválszervezőket hitelrontásért

Hitelrontásért pert kíván indítani és kártérítést követel Ozora polgármestere a településükhöz közeli Dád pusztán tartott, ozorai fesztiválként ismert rendezvény szervezőjétől, mert a botrányba fulladt fesztivál a község rossz hírét keltette.

Schranz Istvánné (Fidesz-KDNP) polgármester az MTI-nek küldött keddi közleményében úgy fogalmazott: “Nem tűrhetem tovább, hogy településünk imidzsét tovább rontsa a fesztivál körüli negatív sajtó.”

A polgármester aláhúzta, településük nevét már egy évtizede jogtalanul használják a szervezők, tekintve, hogy a rendezvényt nem Ozorán, hanem Dád-pusztán rendezik, és Dád-puszta Fejér, Ozora község pedig Tolna megyében található.

Schranz Istvánné közölte: önkormányzatuk minden tekintetben elhatárolódik a fesztiváltól, és jogi lépéseket tesznek, hogy a rendezvény a település nevét tovább ne használhassa, az eddigi sérelmeikért, hitelrontásért pedig a szervezőket az önkormányzat bepereli, tőlük kártérítést követel.

A múlt héten tartott nagyszabású rendőri akció során a fesztiválról a rendőrség több mint félszáz embert állított elő, és kábítószergyanús anyagokat, kábítószer adagolásához, terjesztéséhez, fogyasztásához szükséges eszközöket foglaltak le.

A rendőrségi razzia után az országos rendőrfőkapitány indoklás nélkül visszavonta a sárbogárdi rendőrkapitány megbízatását, és vizsgálatot rendelt el a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik