Szórakozás

Rendőrségi krónika: rablás, erőszak, garázdaság

Vasárnap Soponyán egy mozgáskorlátozott férfit ért inzultus, Enyingen az intézkedő rendőröket támadták meg. Dunaújvárosban fémtolvajokat értek tetten, egy másik alkalommal pedig egy pékség ablakán bemászó tolvajt csípett nyakon egy alkalmazott.

Vasárnap kora reggel Soponyára riasztották a fehérvári járőröket garázdaság miatt. A Kossuth utcában lévő kocsma előtt egy férfi pénzt kért kölcsön egy mozgáskorlátozott férfitól. A férfi nem tett eleget a kérésnek, mire a kölcsönkérő beletörte a mozgáskorlátozott kocsijába az indítókulcsot, majd megpróbálta felborítani. A helyszínre küldött járőrök elfogását követően előállították, és eljárás indult ellene garázdaság miatt.

Később Enyingre küldte a központi ügyelet a járőröket, mert telefonon tett bejelentést egy férfi, hogy bántalmazta és elvette ötezer forintját egy általa ismert személy. A bántalmazás során könnyű sérüléseket szenvedett. A helyszínre érkező járőrök szeme láttára a bántalmazott férfi rokonai megkíséreltek nekimenni a gyanúsítottnak. A két egyenruhásnak a felek közé kellett állni, hogy a további incidenseket megakadályozzák, mire a felbőszült családtagok a rendőrök ellen fordultak, akik a törvényes felszólítások után gázspray-t alkalmaztak. A rendőröket ért inzultus miatt a Székesfehérvári Rendőrkapitányság feljelentést tett az ügyészségen.

Dunaújváros Vasútállomáson három férfi megbontott egy vagont letakaró hálót, majd már épp a vashulladékot pakolták le a vagonról, amikor a rendőrök a helyszínre érkeztek. A 33 éves dunaújvárosi, a 45 éves adonyi és a 32 éves előszállási lakost elfogták a járőrök. A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki a három személyt a lopás miatt.

Éjjel a Vasmű úton lévő pékség egyik alkalmazottja arra lett figyelmes, hogy valaki bemászik az épület ablakán, és a pultban kezd kutakodni. Amikor az ismeretlent az ott dolgozó pék tetten érte, menekülni próbált, de a pék megfogta, és a rendőrök kiérkezéséig visszatartotta. A 19 éves férfit még az éjjel gyanúsítottként hallgatták ki a lopási kísérlet miatt a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság épületében – tájékoztatta a Fehérvár24-et R. Szabó Ágnes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik