Szórakozás

Potyautas egy BMW hűtőrácsa mögött

Egy rémült kuvikfióka "utazott" egy török családdal.

A röszkei határátkelőnél egy török család akart átlépni a határon. A török család tagjai a pénzügyőrök kérdésére elmondták, hogy bejelenteni való árut nem visznek magukkal és Németországba tartanak.

A pénzügyőrök a nyilatkozatot elfogadták, azonban feltűnt, hogy a gépkocsi hűtőrácsa mögött valamilyen élőlény lapul, ezért a járművet félreállították. A vizsgálat során a török férfi felnyitotta a gépkocsi motorházának fedelét, ahonnan – a vizsgálók és a család legnagyobb meglepetésére – egy rémült kuvikfióka nézett vissza. A szemmel láthatóan ijedt és kimerült fiatal madár az autó hűtőberendezése és robosztus felépítésű külső hűtőrácsa közé szorult. Alig tudott mozogni, így a „csapdából” kiszabadulni sem volt lehetősége. A vizsgálat során gyorsan kiderült, hogy semmilyen jogsértésről nincs szó – tájékoztatta a Szeged24-et Némedi Varga Éva, a Dél-alföldi NAV szóvivője.

A család az előző éjszakát Szerbiában egy erdős részen töltötte. A kis potyautas valószínűleg ekkor került be az autó elülső részében található üregbe.

A pénzügyőrök a fiókát egy dobozba tették. A török család gyermekeinek legnagyobb bánatára a madarat a Szegedi Vadasparkba. A kis fióka sértetlen és egészséges, az ijedtségen kívül semmi baja – tette hozzá Némedi Varga Éva.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik