Szórakozás

Igazi olimpiai rajongók lettek a hírességek

szekeres-nora(430x286)(1).jpg (szekeres nóra, )
szekeres-nora(430x286)(1).jpg (szekeres nóra, )

Szívdobbanást küldtek a még versenyben lévő olimpikonoknak a hírességek. Erőss Zsolt maga is vitte idén az olimpiai lángot, Szántó Dávid magánemberként is szinte minden sportág versenyeit követi, Szekeres Nóra pedig csaknem együtt lélegzik a sportolókkal.

Immár közel 20 ezer szurkolói szívdobbanást küldtek az “igazi rajongók” a magyar olimpiai csapat tagjainak. A www.igazirajongok.hu oldalon küldött minden egyes szurkolói szívdobbanásról értesülnek a Londonban megmérkőző sportolóink, hiszen elutazásukkor RajongóSzíveket kaptak, amelyek a versenyek alatt végig velük vannak. Most Erőss Zsolt, Magyarország vezető expedíciós hegymászója, Szántó Dávid sportriporter és Szekeres Nóra műsorvezető is csatlakozott az akcióhoz. Csakúgy, mint az eddigi közel 20 ezer üzenetet, az övékét is kijelezte az olimpikonoknál lévő RajongóSzív, amely minden alkalommal megdobban és felvillan, így a sportolóink tudják, ha egy-egy szurkoló gondol rájuk.

Az idén az olimpiai lángot vivő Erőss Zsolt hegymászó nem titkolja, bár aktív életet él, ő is keresi a példákat, az olyan események, mint az olimpia vagy a paraolimpia pedig megmozgatják a szívét. “Az ember mindig keresi a példákat. A buzdítás, a szurkolás nem csak az olimpikonjainknak kell, hanem a hétköznapi embereknek is. Amikor mi drukkolunk, akkor a teljesítményüket látva vissza is kapjuk ezt, méghozzá egy ösztönzés formájában, hogy ne feledkezzünk meg a fizikai aktivitásról. Amikor az olimpiai lángot vittem, akkor is ez járt a fejemben: az embernek nem lehet olyan fizikális vagy mentális akadálya, hogy ne lenne igénye a mozgásra, és az ebből fakadó örömre” – mondta Erőss Zsolt.

Szántó Dávid sportriporternek testközelből is vannak tapasztalatai a hazai szurkolók elképesztő hozáállásáról: “Az olimpiai közvetítések alkalmával tapasztaltam, hogy a magyar szurkolók olyan elképesztő erővel szurkolnak, hogy attól én is kicsit olimpikonnak éreztem magam. Illetve akárhányszor csak beszélgettem a sportolóinkkal, szinte mindegyikük kiemelte, hogy a mi szurkolóink mennyire fantasztikusak”  – mondta Szántó Dávid. Szekeres Nóra már a kisfiánál, Milunál is felfedezte, milyen ereje van a szurkolásnak, a rajongásnak.

“Milu az olimpia első hetében éppen úszó-tenisz táborban volt, az edzések szünetében pedig a csapattársaival együtt szurkolt a sportolóknak a tévé előtt. Én sem hagyom ki a mérkőzéseket, ebben a néhány hétben az életem központi részévé válik az olimpia. Sokszor annyira beleélem magam az eseményekbe, annyira izgulok a mieinkért, hogy gyomorgörcsöm támad. Aztán a magyarok sikere oldja a feszültségemet. Tiszta szívből szurkolok a sportolóinknak, és köszönöm nekik, hogy erre a néhány hétre – a teljesítményüket csodálva és nekik szurkolva – mintha megjelenne a magyarokban az optimizmus. Jó érzés, hogy ennyire büszkék lehetünk rájuk!” – tette hozzá Szekeres Nóra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik