Szórakozás

A szúnyogháló a tolvajok ellen nem véd

Mire figyeljünk, ha a nagy meleg miatt nyitva vannak az ablakok?

A nyári melegben sokan nyitott ablak mellett alszanak, nappal nyitva tartják az ajtókat is. A betolakodó rovarok ellen a szúnyogháló megfelelő védelmet biztosít, de értékeink védelmére nem jelent megoldást

Javasoljuk, hogy nappalra, amikor nem tartózkodnak otthon, a legnagyobb meleg ellenére is zárják be az ablakokat, ajtókat. Az illetéktelen behatolás megakadályozására az éjszakai nyitott ablak melletti alváshoz is van már megoldás. Biztonságtechnikai üzletekben lehet vásárolni mozgatható, mozgásérzékelővel ellátott riasztókészüléket, amely a nyitott ablak közelében elhelyezve hangjelzéssel riaszt az esetleges behatoláskor.

Amennyiben üdülni megy a család, kérjék meg megbízható rokonukat, szomszédjukat, hogy levélszekrényüket rendszeresen ürítse ki, ugyanis a megtelt levélszekrény árulkodó jel a tolvaj számára, hogy senki nem tartózkodik a lakásban. Azt a látszatot kell kelteni, hogy nem őrizetlen a lakás. Kertes háznál arra is meg lehet kérni a szomszédot, hogy az önök lakása előtt parkoljon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik