Szórakozás

Baleset az M7-esen: benzint szállító tartálykocsi karambolozott

Egy veszélyes anyagot szállító kamion nekiütközött az előtte haladó román pótkocsis teherautónak.

Összeütközött egy benzint szállító kamion és egy pótkocsis teherautó kedd hajnalban az M7-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, a polgárdi és a szabadbattyáni lehajtó között, a tartályautó sofőrje sérült meg – közölte a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Szabó-Bisztricz Anett elmondta, hogy a veszélyes anyagot szállító kamion nekiütközött az előtte haladó román rendszámú pótkocsis teherautónak. A balesethez riasztották a katasztrófavédelem székesfehérvári tűzoltó egységeit, a Fejér megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot, valamint a polgárdi önkormányzati tűzoltókat. Az ütközés során az üzemanyagot szállító kamion tartálya nem rongálódott meg.

Hozzátette: a tartályautó sofőrje megsérült, a mentők kórházba szállították. A pótkocsis teherautó gépeket, ruhaneműt és bútort szállított, a sofőrnek és utasának nem esett baja – jegyezte meg a szóvivő. A műszaki mentés mintegy három órán át tartott. A balesetet követően a katasztrófavédelmi igazgatóság megyei iparbiztonsági főfelügyelősége a helyszínen végrehajtotta a veszélyes anyag szállításával kapcsolatos úgynevezett ADR-ellenőrzést is, de hiányosságot nem tapasztaltak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik