Szórakozás

Besurranókat fogtak el hajnalban

Koppán Viktor
Koppán Viktor

2012. 08. 01. 12:21

Még a helyszínen elfogták őket.

Szerdára virradóra arról érkezett bejelentés a rendőrség ügyeletére, hogy két férfi mászik be egy Rigó utcai családi ház kerítésén. Az eseménysort a szomszéd észlelte és egy percig sem hezitált, már hívta is a rendőrséget Tájékoztatta a Fehérvár24-et R. Szabó Ágnes a megyei rendőrség szóviője.

A szomszéd jó érzékkel pont akkor nézett át a tulajdonosok távolléte miatt gondjaira bízott családi házra szerdára virradó éjjel, amikor azt látta, hogy két férfi mászik át a házat körbevevő kerítésen. Nem tétovázott, haladéktalanul tárcsázta a rendőrség segélyhívó számát.

A bejelentésre több egység érkezett a helyszínre. A Rigó utca és Gombócleső utca felől érkező járőr autó láttán a kerítésen éppen menekülni készülő két férfi visszaugrott a telekre, hogy a másik oldalon oldjon kereket, de elszámították magukat. Innen érkezett ugyanis a járőrök másik csoportja, hiszen számítottak arra, hogy a saroktelken lévő házból több irányból is menekülhetnek a tettesek. A 21 éves zámolyi férfinek és a társaságában lévő 17 éves fehérvárinak esélye sem volt elszaladni, a járőrök elfogták és előállították őket. Kihallgatásuk még tart.

Egy másik besurranás tettesét még keresi a rendőrség. Kedd este egy Budai úti földszinti lakás ajtaján lévő nyitott kisablakon nyúlt be ismeretlen tettes, majd belülről kinyitotta a bejárati ajtót. Az előszobában hagyott táskából pénztárcát, iratokat, készpénzt és bankkártyát vitt el. A pontos lopási kár egyelőre nem ismert. A rendőrség egy korábban kiadott összeállításában a nyitott ajtók-ablakok veszélyeire figyelmeztet!

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

A video grab from footage broadcast by the UK Parliament's Parliamentary Recording Unit (PRU) shows Britain's Prime Minister Theresa May as she speaks in the House of Commons in London on January 15, 2019, before MPs vote on the government's Brexit deal. - Parliament is to finally vote today on whether to support or vote against the agreement struck between Prime Minister Theresa May's government and the European Union. (Photo by HO / PRU / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT " AFP PHOTO / PRU " - NO USE FOR ENTERTAINMENT, SATIRICAL, MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.