Szórakozás

Villámcsapás és viharos szél kísérte vasárnap a heves zivatarokat

Sok helyen fakidőlésekhez, megrongálódott épületekhez riasztották a tűzoltókat.

Szigeten rekedt horgászokat mentettek ki egy móri horgásztónál, miután a vasárnap hajnali heves esőzés következtében a tó vízszintje ötven centimétert emelkedett, és emiatt víz alá került a szigetre vezető híd. Szabó-Bisztricz Anett a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta: az Ezerjó-horgásztavon lévő szigeten mintegy ötven ember, közöttük több gyerek horgászott. Nem voltak közvetlen életveszélyben, de a katasztrófavédelem polgári védelmi főfelügyelősége úgy döntött, hogy el kell hagyniuk a területet, mert a nap folyamán további esőzés várható. Az üzemeltető motorcsónakokkal és gumicsónakokkal partra szállította az ott rekedteket. R. Szabó Ágnes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hozzátette, a tóhoz vezető földút mélyebben fekvő része szintén víz alá került, ezt megszüntették a gát átvágásával.

A dél-balatoni vonalon, Budapest-Székesfehérvár-Gyékényes vasútvonalon jelentős, 30-40 perces késéssel közlekedtek a vonatok, miután – a vihar következtében -­­ Balatonszárszó és Szántód-Köröshegy állomások között fa dőlt a felső vezetékre.

A Fejér megyei Lovasberény és Vértesacsa közötti főutat vasárnap este vízátfolyás miatt lezárták. Pest megyében is le kellett zárni a 12-es főutat Nagymaros és Zebegény között, mert iszap és víz került a burkolatra.

A Fejér megyei Pázmándon az önkéntes tűzoltó egyesületet riasztották egy pincéhez, ahol a felgyülemlett víz bezúdult egy családi ház pincéjébe. A mentésbe később a székesfehérvári tűzoltók is bekapcsolódtak. A kár több százezer forint. Az országban fákat csavart ki az erős szélvihar, több helyen autókra zuhantak az ágak. A pincékbe beáradt víztömeggel több helyen birkóztak a sisakosok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik