Szórakozás

Rossz hetük van az embercsempészeknek

Újabb embercsempészeket és illegális migránsokat értek tetten rendőrök Csongrád megyében.

Lakossági bejelentés alapján vontak intézkedés alá a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi és Migrációs Osztályának járőrei egy személyautót az M5-ös autópályán Szeged közelében csütörtök délután – mondta a Szeged24-nek Szenti Szabolcs a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. Az autóban négy afgán állampolgár utazott, akiket egy magyar férfi vitt volna Ausztria irányába. Utóbbi ellen embercsempészés bűntette megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás őrizetbe vétele mellett.

Az éjszakai órákban Tiszasziget külterületén fogtak el a rendőrök három koszovói állampolgárt, akik mozgását a stabil hőkamerán észlelték.

Nem sokkal később Ásotthalom külterületén állítottak meg a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség és a Készenléti Rendőrség munkatársai egy lett mikrobuszt, amiben összesen 11 illegális migráns bújt meg. Őket egy lett embercsempész segítette, akit a rendőrség őrizetbe vett és kezdeményezte előzetes letartóztatását.

Az elfogott határsértők (koszovói, pakisztáni és palesztin állampolgárok) valamennyien több ezer eurót fizettek az embercsempésznek azért, hogy Nyugat-Európába juttassa el őket. Az elfogott illegális migránsokat a rendőrség várhatóan kitoloncolja Szerbiába.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik