Szórakozás

Bryan Adams megénekelteti a magyarokat

Bryan Adams (Bryan Adams)
Bryan Adams (Bryan Adams)

Vasárnap a Papp László Budapest Sportarénában lép fel a kanadai rocksztár. A távirati irodának elárulta: tetszik neki a magyar népzene, és nemcsak muzsikálni jön, hanem elmegy a Forma-1-es Magyar Nagydíjra is.

Ez a negyedik alkalom, hogy Magyarországra jön a művész, aki több mint 80 millió lemezt adott el eddigi pályafutása során. Az MTI-nek adott interjújában hangsúlyozta: minden hazai fellépésére emlékszik, leginkább a 2007-es Kapcsolat-koncertre, amikor 200 ezren tomboltak az 56-osok terén. A magyar zenéről ugyan nem tud sokat, de amikor nálunk járt, látott és hallott egy kis népzenét. Egyébként kifejezetten szereti a hagyományokat.

Annak kapcsán, hogy jóllehet 15-ször jelölték Grammy-díjra, mindössze egyszer, 1992-ben, az (Everything I Do) I Do It For You című dalért vehette át az elismerést, kijelentette: nem foglalkoztatják a díjak. Neki a dalok írása jelenti az igazi jutalmat, nem pedig a zeneipartól kapott elismerő hátbaveregetés. Megjegyezte: egyelőre nem tervez új lemezt, ugyanakkor szeptemberben stúdióba vonul, hogy kipróbáljon néhány dolgot. Egyébként az a hitvallása, hogy dalokat írni könnyű, jó dalokat viszont nagyon nehéz.

Mostani budapesti koncertjén egyfajta válogatást ad legjobb számaiból, és feltett szándéka, hogy megénekelteti a közönséget. Mostanában igyekszik egyenlően felosztani idejét a zene és a fotózás között. Ősszel jelenik meg fotóalbuma, ami egy visszatekintő válogatás az elmúlt tíz évben készült képeiből.

Bryan Adams megjegyezte: sajnálja, hogy nem készített közös produkciót a tavaly elhunyt kiválósággal, Amy Winehouse-szal, de az énekesnő túlságosan feszült volt ehhez. A kanadai zenész zárásként elmondta: jószolgálati alapítványa nagyon jól működik, számos kezdeményezése van. Idén például Moszkvában rendeztek pénzgyűjtő akciót, amelynek bevételéből rászoruló gyerekeket támogatnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik