Szórakozás

Babalesen a fotósok

A „kötelező” esküvői sorozat, a portfóliókészítés mellett egyre népszerűbb a babafotózás. A Győr24 fotósa, Sipos Kata beavatott minket néhány kulisszatitokba.

A fotók, képek önmagukért beszélnek. Olyan pillanatok megörökítésére szolgálnak, melyek maradandó emlékek, és amelyeket ha 20-30-40 év múlva fellapozunk, akkor is simogatják a lelkünket. Nos, ilyen maradandó momentum egy új családtag érkezése, és napjainkban egyre trendibbé vált lefotózni a csöppségeket. A Győr24 profi fotósa is egyre több alkalommal kap ilyen jellegű felkéréseket, Sipos Kata természetesen szívesen vállalja ezt, szerinte ugyanis nemcsak a szülőknek, hanem az optika mögött álló szakembereknek is megható egy-egy bébimodell mozdulatainak megörökítése.

Mostanában egyre népszerűbb a még csak 1-2 hetes csecsemők fotózása is, bár azt tapasztalom, hogy sok szülő azért megvárja, míg a baba eléri az 5-6 hetes kort, amikor már kicsit már megerősödött a szervezete” – magyarázza Kata a babafotózás miértjét.


Én személy szerint nagyon szeretem az ilyen picúrok fotózását, mert ebben az időszakban még csak nézelődnek, sokszor elszunnyadnak, így pedig még érzelmesebb képek születhetnek” – teszi hozzá a szakember.

Na és hogy mi a titka annak, hogy a jól elkapott pillanat valóban tökéletes legyen? Kata erre is tudja a választ! „Ha lehet, kerülöm a vaku használatát, hogy a természetes fények szép árnyékokat rajzoljanak az apróság arcára, kezére, vagy esetleg a kis lábacskájára, és nem utolsósorban azért, hogy ne ijedjen meg a csecsemő a villogástól. Akár picikorban, akár mikor már nagyobbak a gyerekek annak a híve vagyok, hogy ne szakítsuk ki a természetes közegükből őket, hiszen ilyenkor sokkal természetesebben viselkednek – könnyebben elkapok egy természetes mosolyt vagy vicces pillanatot például amikor a játékaival bohóckodik. Fontos, hogy a fotós barátságos legyen, mert ha a kisgyereknek nem szimpatikus, akkor nincs sok esély arra, hogy felszabadultan lehessen együtt dolgozni” – hangsúlyozta portálunk fotósa.

Ha további babafotókra kíváncsi, látogasson el Sipos Kata honlapjára. Katt ide!

fotók: Sipos Kata

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik