Szórakozás

Román és cseh embercsempészek buktak le Ásotthalomnál

Cseh és román embercsempész csoportot értek tetten a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség és a Készenléti Rendőrség munkatársai csütörtökre virradó éjszaka.

A rendőrök éjfélkor Ásotthalom külterületén állítottak meg három autót, amelyek a zöldhatár irányából tartottak a mélység irányába – tájékoztatta a Szeged24-et Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Elől egy francia rendszámú Audiban két román állampolgár ült, akik felvezették a mögöttük haladó két cseh autót. A Skodában és a BMW-ben összesen kilenc pakisztáni állampolgár rejtőzött, akik nem sokkal korábban illegálisan lépték át Magyarország államhatárát és a két cseh állampolgárságú sofőrrel Nyugat-Európába szerettek volna eljutni.

A négy embercsempészt a rendőrség őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatásukat, míg a kilenc pakisztáni határsértőt kitoloncolják Szerbiába.

A reggeli órákban egy szolgálaton kívüli rendőr jelezte, hogy a Dorozsmai úton öt embert lát, akik vélhetően határsértők. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi és Migrációs Osztályának járőrei igazoltatták az öt afganisztáni férfit, akik valóban jogszerűtlenül tartózkodtak Magyarország területén, ezért ellenük idegenrendészeti eljárás indult.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik