Szórakozás

Tinibetörőket kaptak el Szegeden

betörő (betörő)
betörő (betörő)

Lakossági bejelentés alapján két 15 éves fiút értek tetten betörés közben a Szegedi Rendőrkapitányság járőrei hétfőn délben.

A szegedi Baross utcából érkezett bejelentés a rendőrség segélyhívószámára hétfőn délben, mely szerint két ember az egyik lakás bejárati ajtaját feszegeti – mondta a Szeged24-nek Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. A helyszínre irányított rendőrök két 15 éves fiút találtak az emeleten, akik először tagadták, hogy bármi rosszban sántikálnának. A ruházatátvizsgálás során azonban egyikőjük hátizsákjából előkerült egy feszítővas, ezért a rendőrök mindkét fiatalt előállították a Szegedi Rendőrkapitányságra.

Kihallgatásuk során kiderült, hogy a két fiatal több más szegedi betörésért is felelős. Ők jártak kétszer is az egyik általános iskolában, ahonnan műszaki cikkeket vittek el, de az egyik egészségügyi intézményből is elemelték az egyik beteg mobiltelefonját. Július elején egy magánházba is betörtek, ahonnan két PB palackot vittek magukkal.

A két fiatal ellen lopás bűntette megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. További elszámoltatásuk jelenleg is folyamatban van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik