Szórakozás

Frissítve: Házrobbanás Szegeden

gázrobbanás (ingyenes)
gázrobbanás (ingyenes)

Egy kilencven éves bácsi halt meg a robbanásban és az épület pedig valószínűleg életveszélyessé vált.

Pontosan reggel fél hétkor kapta a riasztást a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, hogy a Sóhordó utca 16 szám alatti magánház felrobbant -közölte a Szeged24-el a szervezet szóvivője. Tátrai János elmodta: három gépjárműfecskendővel vonultak a helyszínre, ahol a lángok már átterjedtek a tetőszerkezetre.

A tűzoltóknak azonban hamar sikerült a lángokat megfékezniük, így azok nem terjedtek át a szomszédos épületekre, ahonnan minössze három embernek kellett elhagynia otthonát. Ők nem sérültek meg. A felrobbant kétszintes magánháznak azonban nem csupán a tetőszerkezete rongálódott meg, hanem repedések is keletkeztek rajta. Így az épület ” első látásra életveszélyessé vált, de a végső szót a statikus mondja ki” – tette hozzá a katasztrófavédelmi szóvivő. A házban egyedül lakó, özvegy, kilencven éves bácsi azonban meghalt.

„Reggel becsöngettem Károly bácsihoz, hogy gázszagot érzek, de ő csak annyit mondott: “nincs itt gáz, nyugodjon meg!” – mondta a Szeged24-nek a férfi szomszédja, aki hozzátette: éppen telefonálni akart a gázosoknak, mikor a robbanás történt.

A szomszéd szerint az idős férfi öngyilkos akart lenni, mert nemrég vesztette el a feleségét.

A rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja az eset körülményeit. A Sóhordó, valamit a környező utcákat lezárták – tájékoztatta a Szeged24-et Jászai Linda, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik