Szórakozás

Lopás a békéscsabai strandon

A Békéscsabai Rendőrkapitányság csütörtökön őrizetbe vett egy 18 éves békéscsabai fiatalembert, aki ellen lopás vétség megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

A fiatalember a gyanú szerint három héttel ezelőtt Békéscsabán, az Árpád Fürdőben két női táskát emelt el. A táskákban ruhaneműk és mobiltelefonok voltak, melyek értéke összesen kb. 170 ezer forint. A rendőrség a lopások bejelentését követően nyomozást indított. Ennek során a gyanú egy békéscsabai fiatalemberre terelődött, akit korábbi lopások kapcsán már ismertek a rendőrök.

A fiatalember elismerte, hogy június 28-án ő lopta meg a két nőt a strandon. A táskákat – miután kivette belőlük a ruhákat, telefonokat – az Élővíz-csatornába dobta, a lopott holmikat pedig eladta.

A rendőrség ismét kér mindenkit, hogy figyeljen az értékeire! Csak annyi pénzt vigyenek magukkal, amennyire valószínűleg szükségük lesz a fürdőzés, strandolás közben. Az ékszereiket lehetőség szerint hagyják otthon, a mobiltelefonokra, fényképezőgépekre, videokamerákra pedig mindig figyeljen valaki. Ha ezt nem tudják megoldani és van a strandon, fürdőben értékmegőrző, akkor vegyék igénybe ezt a szolgáltatást. Egészen rövid időre se hagyják őrizetlenül, csupán egy törölközővel letakarva értéktárgyaikat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik