Szórakozás

Lovas kocsival lopta a szalmabálákat

Másfél héttel ezelőtt a szabadegyházai körzeti megbízott tudomására jutott, hogy a Széchenyi utcában ismeretlen eredetű szalmabálák találhatók.

A megadott címet a rendőr felkereste, de a férfit nem találta otthon. Kérésére a keresett személy édesanyja megmutatta a kertben található bálákat. A hátsó részen 6 darab széna körbálát és 10 darab szalmabálát találtak. Az asszony elmondta, hogy hat darabot még a múlt héten vásároltak, a többi bála származása azonban tisztázatlan maradt. A helyszínen a 10 darab szalmabálát a rendőrség lefoglalta.

Az adatgyűjtés során a rendőrök beazonosították azt a helyet, ahonnan a férfi a bálákat eltulajdonította: a Mezőfalvi Zrt. búzatarlójáról. Megállapították, hogy a Zrt. tulajdonában lévő bálázást végrehajtó gép bálaszalagja megegyezik a megtalált bálákkal, ugyanolyan anyagú és színű. A lopási kár 80 ezer forint, ami a bálák megtalálása során megtérült.

A 21 éves szabadegyházai lakost a Sárbogárdi Rendőrkapitányságra előállították, és gyanúsítottként kihallgatták. Ennek során részletes beismerő vallomást tett. A bálákat lovas kocsival engedély nélkül hozta be a határról.

A Sárbogárdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya gyorsított eljárás keretében folytatta le a nyomozást a férfi ellen. Ennek köszönhetően a tettes már a holnapi napon a Sárbogárdi Városi Bíróság elé áll, ahol akár ítélet is születhet az ügyében – tájékoztatta a Fehérvár 24-et a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik