Szórakozás

Bryan ismét Budapesten nyomul

bryan adams (bryan adams, )
bryan adams (bryan adams, )

Bryan Adams a világ egyik legelismertebb énekes-zeneszerzője, és nem utolsósorban Kanada első számú nagykövete.

Hamarosan Budapest vendége lesz, számos nagyváros, például Bécs, Vilnius, Riga, Moszkva, Szentpétervár és Lisszabon után érkezik hozzánk. A kanadai zenész már többször zenélt Magyarországon, legutóbb öt évvel ezelőtt a Kapcsolat-koncert sztárjaként lépett a magyar közönség elé. Három évtizede tartó töretlen karrierje során Adams karizmatikus hangja és zenéjének hangzása eredményeként 80 millió lemezt adott el, és 6 kontinensen koncertezett. Első nyugati zenészként lépett fel például Pakisztánban vagy Vietnamban.

A Grammy-díjas, filmzenéiért Oscarra és Golden Globe-ra is jelölt zenész 2008-ban jelentkezett utoljára stúdióalbummal. A 11 című lemezen olyan slágerek szerepeltek, mint a Broken Wings, a Mysterious Ways vagy a Something To Believe In. Minden bizonnyal ezek közül is felcsendül néhány a koncerten, más Bryan Adams-klasszikusok – például az (Everything I Do) I Do It for You, a Summer of ’69, a Heaven vagy a Please Forgive Me – mellett.

Az énekes, gitáros, zeneszerző dalait olyan neves művészek adták elő, mint Joe Cocker, Bonnie Tyler, a Kiss vagy Tina Turner, akivel duettet is énekelt. Dolgozott Barbra Streisanddal, Celine Dionnal, Stinggel és Rod Stewarttal is.

A hírek szerint a kanadai sztár, aki fotográfusként és különböző ügyeket, különösen a fiatalok oktatását támogató aktivistaként is ismert, már dolgozik új lemezén, amely várhatóan még az idén megjelenik.

Bryan Adams 2012. július 29-én a Budapest Arénában ad koncertet, jegyek még kaphatók a Ticket Express jegyirodáiban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik