Szórakozás
meztelencsiga (meztelencsiga)

Különös szenvedély: meztelencsigákat gyilkol

24.hu
24.hu

2012. 07. 13. 08:53

A meztelencsigák réme egy 68 éves svéd nő: az idén már 14 518 példánnyal végzett.

Hilkkas Risberg Gavléban él, és imád kertészkedni. A meztelencsigák meg imádnak kertjében legelészni. Mivel mindent magukba pusztítanak, az amúgy békés természetű, ősz hajú asszony idővel gyilkos háborút indított ellenük, és harci sikereiről – a csigák veszteségeiről – pontos naplót vezet.

A kerttulajdonos először nem ölte meg a tíz centi hosszúra is megnövő csigákat, csupán foglyul ejtette és deportálta őket kertjéből, ám mivel ez nem használt, és a hason csúszva-kúszva támadó megszállók rendre újabb inváziókat indítottak, az asszonyt példátlan gyilkosságsorozatba kényszerítették. Módszerei a hagyományos sózástól a lefejezésen át fejlődtek a szerinte legemberségesebb és leggyorsabb halált eredményező döfőbotig. A gavlei csigaölő amazon dárdájának 1 méter hosszú a nyele, és villás vége végez a levéldézsmáló ellenséggel. Az asszony nemcsak saját kertjében, hanem megelőző csapásként tágabb háza táján is portyázik: hadicselekményeinek “hatósugara” fél kilométer.

Elmondása szerint a legjobb napja egy esős kedd volt, amelyen kétszer is hadba vonult. A reggeli harcok során 425 meztelencsigával végzett, esti támadásával 388 ellenséges erőt semmisített meg, miközben megfelelő “légvédelemről” is gondoskodott:

Egyik kezemben esernyő volt, a másikban a fegyverem” – idézte a csigairtót az austrian times.at című osztrák hírhonlap.
Akadnak, akik kegyetlennek tartják háborúját a csigák ellen, de a vádaskodást vállrándítva fogadja.
Fogadok, hogy ezek az emberek is ölnek szúnyogot meg legyet. Tiszteletben tartom véleményüket, de ezek a csigák nem svédek, nincs természetes ellenségük az itteni állatvilágban. Ezért az embernek kell annak lennie” – vallja az amazon.
A szóban forgó meztelencsigák spanyol eredetűek, Svédországban gyilkos csigáknak is nevezik őket. Csak három éve bukkantak fel skandináv földön, és jóval szaporábbak az őshonos fajtáknál.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Mentőkhöz menekült az elkószált 14 éves kutya

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.