Szórakozás

Gyerekek lopták a benzint

A nyomozók a bűncselekmény elkövetésével két fiatalkorút és egy gyermekkorút hoztak összefüggésbe.

A cecei és a vajtai körzeti megbízott szerdára virradó éjszaka, Vajtán vette észre a gyerekeket, akiknél egy tölcsér, illetve egy benzines kanna volt. Amikor a rendőröket meglátták, elfutottak ugyan, de a rendőröknek sikerült kettőt elfogniuk és elszámoltatniuk. A 12 éves fiú és 15 éves nővére azzal kapcsolatban nyilatkozni nem tudott, hogy a náluk lévő benzines kanna a benne lévő öt liter üzemanyaggal együtt honnan van, csak annyit, hogy azt az unokatestvérüknek hozta egy ismerőse.

Nem sokkal később az unokatestvért, azt a 17 éves fiút is sikerült felkutatni, akinek sikerült korábban megszökni a rendőrök elől.

Tekintettel arra, hogy időközben kiderült, hogy Vajtán a Dózsa György utca egyik házához tartozó kazánházból eltulajdonítottak öt liter benzint, így a rendőrök lopás elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki a fiatalkorú fiút. Ő ennek során tagadta a bűncselekmény elkövetését, és azt állította, hogy egyik ismerősétől vásárolta a benzint pénzért.

A gyerekek szüleinek házában tartott házkutatás során a benzinnel teli kanna lefoglalásra került – tájékoztatta a Fehérvár24-et Németh-Kész Mónika rendőrségi szóvivő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik