Szórakozás

Túszejtés egy francia óvodában

Egy embert túszul ejtett kedden egy fegyveres férfi a Párizs-közeli Vitry-sur-Seine egyik óvodájában – közölte a rendőrség.

A férfi fél órával azután adta meg magát a kommandósoknak, hogy utolsó túszát is elengedte. Az akcióban senki nem sérült meg. A nyári vakációban szabadidős központként szolgáló létesítménybe reggel 7 órakor ment be egy fegyveres, és túszul ejtette az ott tartózkodó három felnőttet és négy, ötéves gyermeket.

Egy szülő a gyermekét hozta be reggel a létesítménybe, amikor szembe találta magát a fegyveressel. Az apának sikerült meggyőznie a férfit, hogy engedje el a többieket és cserébe őt tartsa fogva. A rendőrség elit alakulata egy órával később érkezett meg a helyszínre és negyedórával később megkezdődtek a tárgyalások a túszejtővel.  A környéket – ahol több lakóépületet kiürítettek – lezárta a rendőrség.

A rendőrség tájékoztatása szerint a négy órán át tartó tárgyalások során a kommandósoknak sikerült rábírniuk a túszejtőt, hogy az utolsó túszát is engedje szabadon. A tárgyalások azt követően folytatódtak, a férfi kijött az épületéből, a rendőrség pedig azonnal őrizetbe vette.

A zöld színű melegítőt viselő harminc év körüli férfinál – akinek korábban nem volt dolga a rendőrséggel – két fegyver volt.
A kommandósok leírása szerint gyenge idegállapotú férfi összefüggéstelenül beszél, többször elmondta, hogy szeretne meghalni, a követelései nem voltak világosak, de a túszul ejtett apát nem fenyegette meg.

Korábban:

A nyári vakációban szabadidős központként szolgáló létesítménybe reggel 7 órakor ment be a fegyveres, és túszul ejtette az ott tartózkodó három felnőttet és négy gyermeket.

Az egyik szülő kivételével azonban valamennyien ki tudtak menekülni az épületből. A környéket – ahol több lakóépületet kiürítettek – lezárta a rendőrség, amelynek elit egysége, a Raid már megérkezett a helyszínre, hogy tárgyaljon a túszejtővel.

A prefektúra szerint a kommandósok felvették a kapcsolatot a túszejtővel, akinek a személyazonosságát a rendőrség egyelőre nem közölte.

A Le Monde című napilap helyszíni tudósítója szerint a túszejtő egy harminc év körüli férfi, akinél egy pisztoly van.

A Le Parisien honlapján azt írta, hogy egy szülő a gyermekét hozta be reggel a létesítménybe, amikor szembe találta magát a fegyveressel, aki akkor már négy gyermeket és három felnőttet tartott fogva. Az apának sikerült kivinnie az összes gyereket, majd a felnőttek is elmenekültek, miközben ő maradt egyedül a túszejtővel. A Le Parisien azt is írta, hogy a rendőrség nem tudja, hogy ki az “összefüggéstelenül beszélő” túszejtő, a követelései nem világosak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik