Szórakozás
világháborús gránát (világháborús gránát)

Világháborús gránát Kisfaludon és Székesfehérváron

Buthy Lilla

2012. 07. 09. 08:59

Székesfehérvár-Kisfalud közelében egy földút mellett, az erdő szélén egy korhadt fa égett. A tűzesethez a katasztrófavédelem székesfehérvári tűzoltó egysége vonult.

Az út felé dőlt fát a tűzoltók ki akarták vágni, ekkor vették észre, hogy a fa törzsébe egy II. világháborús robbanótest ékelődött. A tűzszerészek a gránátot a helyszínen robbantották fel. A területet mindaddig 300 méteres körzetben lezárták. A Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat a közeli vasúti pályára ideiglenesen vágányzárat kért, és értesítették a Kisfaludon élőket a robbanás során várható hanghatásról. Személyi sérülés nem történt.

Székesfehérváron csatornázási munkálatok közben a Kőrösmezei utcában szintén egy II. világháborús gránát került felszínre. A robbanótestet a tűzszerészek elszállították, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

ILLUSTRATION - A young man holds a smartphone displaying an erotic photo of a young woman in Hanover, Germany, 31 October 2013. Many headmasters from Cloppenburg have warned parents against the new trend of 'sexting', an act of sending sexually suggestive photographs between mobile phones or upload them to social networks. Photo: JULIAN STRATENSCHULTE
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.