Szórakozás

Fegyverarzenál a zaklatónál

A férfit a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Alba Akció Alosztály kommandósai fogták el vasárnap délután. A nála tartott házkutatás során a gárdonyi nyomozók 15 fegyvert, valamint ahhoz tartozó lőszereket foglaltak le.

A férfi ellen volt barátnője tett feljelentést vasárnap délelőtt a Gárdonyi Rendőrkapitányságon zaklatás miatt. A fiatal nőnek ugyanis a volt élettárs egy olyan sms-t küldött a telefonjára, amelyben halálosan megfenyegette. A férfi tegnapi elfogását a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Alba Akció Alosztály kommandósaival közösen szervezték meg. A kommandósok a férfit elfogták, megbilincselték, majd a gárdonyi nyomozók a házban házkutatás tartottak.

Ennek során a baracskai ingatlanban összesen 15 fegyver, valamint az azokhoz tartozó lőszerek kerültek elő. Ezek mindegyikét lefoglalták a rendőrök. A helyszínre kiérkező igazságügyi fegyverszakértő az egyik fegyverrel kapcsolatban azonnal megállapította, hogy az éles lőfegyver, egy hatlövetű, mellyel kapcsolatban a férfi semmilyen engedéllyel nem rendelkezett. A többi fegyvert, illetve lőszert jelenleg szakértő vizsgálja, hogy lőfegyvernek minősülnek-e, vagy sem.

Az Alba Akció Alosztály kommandósai a 28 éves baracskai férfit előállították a Gárdonyi Rendőrkapitányságon, ahol a nyomozók zaklatás, továbbá lőfegyverrel vagy lőszerrel való visszaélés bűntettének elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A férfi nem tett vallomást.

Tettéért akár nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető – mondta el a Fehérvár24-nek Németh-Kész Mónika megyei rendőrségi szóvivő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik