Szórakozás

Vihar csapott le az EFOTT-ra

villám (villám, )
villám (villám, )

Csúsztak a programok

Vihar csapott le este a Velencén zajló Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozójára (EFOTT). Senki nem sérült meg, de a programokat megszakították, emiatt csúszások voltak – közölte a rendezvény sajtószóvivője.

Cs. Kiss Zsuzska elmondta, több sátor nem bírta a hatalmas szelet és az esőt. A katasztrófavédelem és a rendőrség segítségével úrrá lettek a helyzeten. A viharban senki sem sérült meg. A szabadtéri színpadokon leállították a koncerteket, azok jelenleg is üresek. Egyedül a sátorban folyik zavartalanul a program. Előreláthatólag a szabadtéri előadásokat is megrendezik, azokat későbbre halasztották.

Szabó-Bisztricz Anett, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, az Országos Meteorológiai Szolgálat másodfokú, narancsriasztást adott ki a gárdonyi kistérségre. Emiatt a megszokott egy helyett öt katasztrófavédelmi szakember tartózkodott a helyszínen. Hangsúlyozta, amikor a vihar közeledett, azonnal tájékoztatták a jelenlévő hétezer embert, akik példás fegyelmezettséggel hajtották végre kéréseiket. Leállíttatták a koncerteket, áramtalanították a berendezéseket. A résztvevők a nagy sátorba, illetve szálláshelyeikre vonultak vissza a vihar idejére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik