Szórakozás

Elrendelték a kulcsi mészáros kényszergyógykezelését

Koppán Viktor

2012. 07. 06. 18:18

Szeptemberre várható a nyomozás lezárása

Az elmeorvosi szakvélemény alapján elrendelték a négy családtagja megölésével gyanúsított kulcsi férfi ideiglenes kényszergyógykezelését – közölte a férfi kirendelt védőügyvédje pénteken Hortobágyi Tibor elmondta: a vizsgálat lezárását követően kedden ismertették a hivatalos elmeorvosi szakvéleményt, amelyben H. Csanád Jutast nem beszámíthatónak minősítették. Ezután megszüntették védence előzetes letartóztatását, és elrendelték ideiglenes kényszergyógykezelését. A gyanúsított továbbra is az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben (IMEI) van.

Az ügyvéd hangsúlyozta, sem ő, sem az ügyész nem fellebbezett. A végzés nem jogerős, mert védence még fellebbezhet. “Száz százalék, hogy nem fog fellebbezni” – fogalmazott az ügyvéd, aki jelezte, hogy a rendőrségi nyomozás lezárása után mindenképpen vádemelés következik.
Ha nem változik a szakvélemény, akkor a bíróság “ítéletében nem beszámíthatónak és így nem büntethetőnek fogja nevezni védencemet. Vélhetően kényszergyógykezelést fognak elrendelni, amely a gyógyulásáig vagy maximum húsz évig tarthat”. Ha a kényszergyógykezelés végén sem minősítik gyógyultnak, akkor “normális pszichiátriai osztályra kerül” – fogalmazott Hortobágyi Tibor.

Az MTI kérdésére az ügyvéd azt mondta, a gyanúsított jelenlegi állapotáról semmit nem tud, a 22 oldalas szakértői véleménybe nem tekinthetett bele. Úgy gondolja, hogy a nyomozás lezárása szeptemberre várható.

A kulcsi családi tragédiára április 6-án derült fény. A gyilkossággal gyanúsított 23 éves fiatalembert a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti főosztályának tagjai aznap elfogták a Fejér megyei településen. A helyszíni szemle, valamint a férfi vallomása alapján kiderült, hogy a családtagokat eltérő időpontokban és a házon belül különböző helyiségekben ölte meg. Előbb bátyját, majd nagyszüleit, végül édesapját gyilkolta meg. Életveszélyesen megsebesítette nővérét és édesanyját, és súlyosan a nővére barátját.

A gyanúsított a kihallgatása során azt vallotta, hogy nem bánta meg tettét, már hónapokkal korábban gyilkos ösztön ébredt benne, családtagjai halálos ellenségeivé váltak, ezért ölte meg őket. A Székesfehérvári Törvényszék H. Csanád Jutast április 8-án helyezte előzetes letartóztatásba, a kényszerintézkedést május elején további három hónappal meghosszabbították.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

HAMBURG, GERMANY - JULY 7:   (RUSSIA OUT)  German Chancellor Angela Merkel (R) and Russian President Vladimir Putin (L) arrive to the plenary session at the G20 Summit on July 7, 2017 in Hamburg, Germany. (Photo by Mikhail Svetlov/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.