Szórakozás

Sorozatbetörőket fogtak a polgárdi rendőrök

betörők-lakókocsija (betörők lakókocsija)
betörők-lakókocsija (betörők lakókocsija)

A párost a polgárdi rendőrök fogták el, miután a betörésekkel kapcsolatos szálak egy lepsényi telken lévő lakókocsihoz vezettek, amit a két fiatal tárolóként használt. Itt találtak meg több bűncselekményből származó tárgyat a nyomozók. A két férfi jelenleg bűnügyi őrizetben van.

Lepsény, Szőlőhegyről már május eleje óta több bejelentés is érkezett arról, hogy ismeretlenek hétvégi házakat törtek fel, és onnan különböző tárgyakat vittek el. A tettesek vagy az ajtót betörve, illetve befeszítve jutottak be az ingatlanokba, vagy az ablakokat feszítették be, rácsokat, lakatokat vágtak le. Loptak így el tv-t, különböző elektromos és kerti gépeket, de élelmiszert és italokat is. A lopási kár a 15000 Ft-tól a 130 000 Ft-ig terjed az egyes esetekben. A rongálási kár több esetben a 300 000 Ft-ot is kiteszi.

A Polgárdi Rendőrőrs nyomozói a tavaszi bejelentéseket követően nagy erőkkel kezdte meg az elkövetők beazonosítását.

Mivel a betörések között sok hasonlóság volt, a nyomozók azt feltételezték, ugyanazon csapat követhette el mindegyik bűncselekményt.

Megérzésük tegnap nyert visszaigazolást. A széleskörű adatgyűjtő- és kutatómunka során ugyanis információ merült fel arra, hogy az egyik lepsényi telken álló lakókocsiban betörésből származó tárgyak vannak. A kedden ott megtartott házkutatás során valóban több olyan dolog került lefoglalásra, amiket a közeli házakból loptak el.

A lakókocsi tulajdonosát a polgárdi rendőrök elfogták, majd előállították a Polgárdi Rendőrőrsre, ahol gyanúsítottként hallgatták ki. Ennek során a 20 éves budapesti férfi beismerte a betöréseket.

Társát – egy 19 éves szintén fővárosi férfit – szintén a tegnapi napon fogták el a polgárdi nyomozók. Ő is beismerő vallomást tett gyanúsított kihallgatása során.

A vallomások mellett azonban tárgyi bizonyítékok is alátámasztják a két férfi bűnösségét. A betörések helyszínén ugyanis a technikusok két különböző márkájú cigarettacsikkeket találtak. Pont ugyanolyanokat, mint amiket a két férfi fogyaszt.

Ezen kívül a lakásukon tartott házkutatások alkalmával előkerültek azok a cipők is, amiknek lenyomatait a technikusok szintén a helyszíneken rögzítették.

A nyomozás során felmerült, hogy az egyik házban – ahova másodszor törtek be – nem ketten, hanem hárman jártak. Mint kiderült, a páros fiatalabbik tagja és két másik férfi, egy budapesti és egy nagytarcsai. Ők akkor követték el a lopást, amikor a csapat legidősebb tagjával szemben épp a polgárdi rendőrök intézkedtek ittas járművezetés miatt.

A mai napon a másik két férfi elfogása és gyanúsított kihallgatása is megtörtént Budapesten.

Ezen kívül azt a szintén Budapesten lakó férfit is kihallgatták a nyomozók, aki a gyanú szerint a lopott tárgyak egy részét felvásárolta a betörőktől. Neki orgazdaság miatt kell felelnie.

Így a gyanúsítottak száma ezen bűncselekmény-sorozatban összesen ötre emelkedett. Közülük a sorozatbetörésekkel meggyanúsított 20 és 19 éves férfi bűnügyi őrizetben van, míg a két társ, illetve az orgazda szabadlábon védekezik.

Nem kizárt azonban az sem, hogy mind a gyanúsítások, mind a gyanúsítottak száma a jövőben emelkedni fog. Tekintettel arra, hogy a Székesfehérvári Rendőrkapitányság Nyomozó Osztálya – akikhez időközben átkerült az ügy Polgárdiból – azt is vizsgálják, hogy a társaságnak köze lehet-e más bűncselekményekhez, illetve lehetnek-e további társaik.

A két őrizetben lévő férfi előzetes letartóztatását kezdeményezik a fehérvári nyomozók- mondta el Németh-Kész Mónika a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik