Szórakozás

Kerék kutya kiszagolta a betörőt

Buthy Lilla
Buthy Lilla

2012. 07. 05. 07:30

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság németjuhász kutyája volt az, aki kedden hajnalban szagot fogva elvezette gazdáját, valamint a móri nyomozókat egy bakonycsernyei virágbolt-betörés elkövetőjéhez. Az így elfogott 24 éves hajmáskéri férfit a rendőrök bűnügyi őrizetbe vették, és kezdeményezik előzetes letartóztatását.

A Móri Rendőrkapitányság Ügyeletére kedden hajnalban érkezett bejelentés arról, hogy ismeretlen tettes Bakonycsernye, Rákóczi utcában található virágüzlet hátsó ajtaját kifeszítette, majd az ablakot betörte, és oda bejutva, onnan több dolgot eltulajdonított, összesen 17000 Ft értékben. Ezek között volt mobiltelefon, öngyújtó, kávé, cellux, de még cukorka is. A bűncselekmény során egyéb tárgyakat is összekészített az elkövető, de azokat nem sikerült magával vinnie. Viszont cselekménye közben még a hűtőkamra kompresszorán található ventillátort is megrongálta.

A bejelentést követően a móri nyomozók azonnal a helyszínre siettek, majd nyomkövető kutyát kértek a helyszínre. Így állt munkába „Kerék”, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság németjuhász kutyája gazdájával együtt.

A kutyus volt az, aki szagot fogva, gazdáját, illetve a móri nyomozókat másfél kilométeren keresztül Bakonycsernye külterületére egy Nagygyónpusztán álló házhoz vezette. Ott a házkutatás során az ingatlanban, valamint az ott tartózkodó férfi ruházatából olyan tárgyak kerültek elő, melyeket később a sértett, mint a sajátjait azonosította. Ezeket a nyomozók lefoglalták, majd a 24 éves hajmáskéri férfit előállították a Móri Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki a lopással kapcsolatban. Eleinte tagadta a bűncselekmény elkövetését, de később beismerte azt.

A vele szemben megindult nyomozás során a móri rendőrök összefüggésbe hozták egy közvetlenül a betörés előtt történt másik lopással is. Ugyanezen a településen ugyanis a Bercsényi utcában lévő egyik házból szintén mobiltelefont, illetve pénztárcát lopott. Emiatt a fenti bűncselekményen túl közokirattal visszaéléssel és lopással is meggyanúsították.

A 24 éves hajmáskéri fiatalembert – aki tavaly szeptemberben feltételesen szabadult fogházbüntetéséből, amit rongálás miatt szabtak ki vele szemben, és jelenleg Veszprém megyében is folyamatban van vele szemben garázdaság elkövetése miatt egy másik büntetőeljárás – a Móri Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya bűnügyi őrizetbe vette, és kezdeményezi előzetese letartóztatását- mondta el Németh- Kész Mónika megyei szóvivő.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Feloszlatták a Lánchíd spontán blokádját

Hungary's Bence Banhidi (C) vies with Denmark's Rasmus Lauge Schmidt (2ndL) during the IHF Men's World Championship 2019 Group II handball match between Denmark and Hungary at the Jyske Bank Boxen arena in Herning on January 19, 2019. (Photo by Jonathan NACKSTRAND / AFP)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.