Szórakozás

USA: Sellők nem léteznek!

sellő (sellő)
sellő (sellő)

Noha mostanában senki sem állította konokul az ellenkezőjét, az Egyesült Államok mégis szükségesnek érezte közölni álláspontját: emberi felsőtestű, uszonyos lények nem élnek az óceánok mélyén.

A közlés meglepetést keltett, de nem azért, mert minden amerikai eddig szentül hitte, hogy a világtenger hemzseg a kis és nagy hableányoktól, hanem hogy Washington egyáltalán foglalkozik a témával és az eléggé nyilvánvaló tényt – mármint, hogy nincsenek sellők – még be is jelenti.

Az előzmény: az amerikaiak közül többen nekiszegezték a világhálón a “létkérdést” a kormányzatnak, miután a Discovery Channel tévécsatorna dokumentumfilmszerű műsort sugárzott, amely szirénekkel foglalkozott Sellők: a meglelt test címmel.

A film hatott, és több amerikai állampolgár kérdezett a kormányzat hivatalos honlapfórumán, emiatt pedig az amerikai kereskedelmi minisztérium kénytelen volt megbízni a tengerekkel foglalkozó tudományos hivatalát, a National Ocean Service-t a válaszadással.

„Nincs bizonyíték arra, hogy valaha emberi vízi lények bukkantak volna fel” – közölték. Az adófizetők megnyugtatására hozzátette, hogy nincs külön sellőlelő projektje, a szirénlétcáfolatra meglévő források alapján jutott – adta hírül a BBC.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik