Szórakozás

Sérültet és úszót mentettek a rendőrök a Velencei-tóból

Egy 17 éves lányt és egy 33 éves férfit is a vízi körzeti megbízottak mentettek ki tegnap délután a Velencei-tóból. Tragikusan is végződhetett volna mind a két eset, hogyha a rendőrök nem észlelik időben a bajbajutottakat.

A Gárdonyi Rendőrkapitányság Velencei-tavon szolgálatot teljesítő vízi rendőrei Agárd, Tini stranddal szembeni vízterületen ellenőritek szolgálati hajójukkal negyed egy körül, amikor egy fiatal lányra lettek figyelmesek, aki egy szörfdeszkán ült, és nem haladt. Amikor közelebb értek hozzá, kiderült, hogy a 17 éves budapesti lányt a sporteszköz rúdja bal halántékán megütötte, és fejsérülése miatt nem tudott kijutni a partra.

A rendőrök így a lányt hajójukba tették, míg a szörföt vontára kötötték, majd a part felé vették az irányt, miközben mentőt kértek a sérült lányhoz.

Miután a rendőrök kiértek a fiatallal a partra, ott a mentők megvizsgálták, majd további ellátásra beszállították Székesfehérvárra, a Fejér Megyei Szent György Kórházba.

A KMB-sek a szörföt a lány édesanyjának adták át.

A délután folyamán – negyed öt körül – egy másik mentése is volt a tegnap szolgálatban lévő vízi rendőröknek. A tó Nagy-tisztás elnevezésű vízterületén, a parttól kb. 250 méterre észlelték, hogy egy férfi integet feléjük. Amikor közelebb mentek hozzá, látszott, hogy a férfi már kimerült. Hajójukba tették, amikor elmondta, a szél elfújta gumimatracát, ami után megpróbált elúszni, de a parttól kb. 350 méterre a nagy hullámokban való úszástól elfáradt és visszafordult. Teljesen kimerült az úszásban, amikor észrevette a rendőröket, akiknek nagyon hálás volt, hogy épp jókor voltak jó helyen, és kimentették őt.

A járőrök még a gumimatracot is megtalálták a tó Bagó-fészkes elnevezésű vízterületén, amit hajójukba tettek, majd a férfinek visszaadták. Őt is és a sporteszközt is az agárdi Tini-strandra szállították – mondta el a Fehérvár 24-nek Németh- Kész Mónika megyei szóvivő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik