Szórakozás

Lovakat számolnak minden kórházban

paci (ló, paci, )
paci (ló, paci, )

Az egészségügyi intézményeknek össze kell számolniuk, hogy hány lovuk van összesen - írja a borsonline.hu.

Megdöbbentő levelet küldött a kórhá­zaknak a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet. Az Emberi Erőforrások Minisztériumához tartozó intézet ugyanis arra szólította fel az egészségügyi intézményeket, hogy számolják össze: hány ló található a kórházukban. Jú­niusban küldték ki a borítékokat.

“Mi is megkaptuk a levelet, még június 26-án címezték meg nekünk. A márciusban elfogadott 1061/2012-es kormányrendeletre hivatkoznak, amelyben a Nemzeti Lovas Program feladatait határozzák meg. E szerint a minisztériumoknak össze kell állítaniuk a hozzájuk tartozó intézmények adatai alapján egy állami lovaságazati vagyonkatasztert. Magyarán mondva össze kell számolni, hogy hány lovunk van” – mondta a Borsnak Varga Ferenc, a Magyar Kórházszövetség alelnöke, a siófoki kórház főigazgatója. – Nálunk itt Siófokon nincs ló, ebben biztos vagyok. Július 9-ig kell válaszolni – tette hozzá Varga.

A fővárosi Nyírő Gyula Kórházban az újságírók érdeklődésére először azt hitték, hogy viccelnek velük, de kiderült: a titkárság mégiscsak kapott hétfő délelőtt levelet a Gyemszitől. Megdöbbentek a levél tartalmán.

A budapesti Uzsoki kórház főigazgatója, Golub Iván elmondta: ő csak mosolyogni tud a dolgon. “Se akváriumunk, se kutyánk, se lovunk nincs” – válaszolta nevetve a főigazgató.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma azt a választ adta, hogy az összeírás nemcsak a kórházakra, hanem az összes Emmi intézményre vonatkozik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik