Szórakozás

Haldoklik az Emmanuelle-t alakító színésznő – Dráma

Valószínűleg nem hagyja el élve a kórházat a hetvenes évek egyik legnagyobb szexszimbóluma, az Emmanuelle-filmek címszereplője, Sylvia Kristel.

Egyik legnagyobb legendájukért aggódnak a hollandok. Sylvia Kristelre eszméletlenül találtak rá házában szombaton. Az 59 éves színésznő pontos állapotáról nincs hír, de az biztos, hogy súlyos szívproblémái vannak. Fia annyira pesszimista, hogy egyáltalán nem bízik anyja gyógyulásában, sőt szerinte élve már nem is fogja elhagyni az amszterdami kórházat.

Kristel a hetvenes évek közepén vált világhírűvé, mint a mozis szexuális forradalom egyik úttörője. Az öt Emmanuelle-filmmel ugyanis a soft pornó megjelent a filmszínházakban, és ezzel a műfaj megkezdte térhódítását. Később még hat tévés produkció készült Emmanuelle kalandjaiból, amelyekhez – Gergely Róbertnek hála – mi magyarok egy külön szálon is kötődünk.


Sylvia, mint Emmanuelle

Sylvia leghíresebb szerepén kívül még negyven másik erotikus produkcióban bukkant fel, de Emmanuelle-ként írta be magát a történelembe. Tizenegy éves korától láncdohányos volt, ami tüdőrákhoz vezetett, a szerelmi csalódásai pedig alkoholizmusba taszították.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik