Szórakozás

Tömegbaleset Röszkénél: Egy ember meghalt

Egy veszélyes anyagot szállító kamion beleszaladt a várakozó kocsisorba.

Tömegbaleset történt szombaton hajnalban hat óra körül a röszkei határátkelő magyar oldalán. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője úgy tájékoztatta a Szeged24-et, hogy egy kamion beleszaladt a várakozó kocsisorba. A balesetben egy ember meghalt, egy kislány súlyos-életveszélyes sérüléseket szenvedett, hatan súlyosan, többen könnyebben megsérültek – mondta Jászai Linda.

A Nyugat-Európából hazatérő vendégmunkások miatt mintegy két kilométeres kocsisor torlódott fel. Egy török kamion, amelynek sofőrje feltehetően elaludt, ebbe a sorba rohant bele hátulról. A balesetben összesen tizenegy gépkocsi rongálódott meg, több sérültet a tűzoltóknak kellett kiszabadítaniuk a felismerhetetlenségig összetört járművekből.
A kamionsofőr ellen halálos tömegszerencsétlenséget okozó közúti baleset gondatlan okozásának gyanúja miatt indul büntetőeljárás.

Veszélyes anyagot szállított a kamion

A Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője,Tátrai János elmondta: a gyúlékony anyagokat, illetve ciánvegyületeket tartalmazó tartályok megfelelően voltak rögzítve, egyik sem sérült meg, nincs szivárgás. A járművet a röszkei átkelő veszélyes szállítmányok számára kijelölt területére szállítják.

A balesetet szenvedett járművekben Belgiumból, Németországból és Ausztriából érkezett török származású családok utaztak sok gyerekkel. A műszaki mentés és a helyszínelés idejére, ami várhatóan több órán át tart majd, a katasztrófavédelem gondoskodott átmeneti elhelyezésükről. Az utasokat a röszkei művelődési házba viszik, ahol török tolmács és két pszichológus foglalkozik velük, valamint enni és inni is kapnak – közölte az alezredes.

A forgalmat Tompa felé terelik

Az M5-ös autópálya érintett szakaszát a határ felé vezető oldalon lezárták, a rendőrség a Szerbiába tartó forgalmat a tompai határátkelő felé tereli. A szóvivő azt tanácsolta az autósoknak, hogy már Kecskemétnél vagy Kiskunfélegyházánál hajtsanak le az autópályáról, és a főutakon közelítsék meg a tompai átkelőt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik