Szórakozás

Strandtolvajokat fogtak

strand (strand, )
strand (strand, )

Ezúttal meglett az ellopott táska

A gárdonyi strand alkalmazottainak közreműködésével tolvajokat fogtak el a rendőrök csütörtök délután a Velencei-tó mellett. A két elfogott fiatal férfiről kiderült fürdőzni jöttek és egy magára hagyott női táska látványa csábította őket az alkalmi bűnelkövetésre. A gárdonyi rendőrök óvatosságra intik a tó mellé pihenni érkezőket mondta a Fehérvár24-nek R. Szabó Ágnes a megyei rendőrség szóvivője.

A gárdonyi strand alkalmazottai értesítették a Gárdonyi Rendőrkapitányság ügyeletét, miután két fiatalembert értek tetten, amint egy őrizetlenül hagyott női táskát emeltek el a parton. A táskában a tulajdonos értékei és személyes okmányai voltak, amik a figyelmes alkalmazottnak és a rendőrök gyors reagálásának köszönhetően maradéktalanul meglettek. A helyszínre érkezett járőrök előállították a monori illetve budapesti férfit, akikről kiderült, hogy eredetileg csak fürdőzni érkeztek a Velencei-tó mellé, de a strandon őrizetlenül hagyott táska felkeltette az érdeklődésüket. Kisebb értékre elkövetett lopás miatt indítottak velük szemben eljárást a gárdonyi nyomozók, de miután az eltulajdonított táskában igazolványok is voltak, okirattal való visszaélés miatt is felelniük kell a törvény előtt.

Még alig kezdődött el az idegenforgalmi szezon, már strandlopásról szólnak a hírek. A gárdonyi rendőrök figyelemre és óvatosságra intik a területükre nyaralni, pihenni érkezőket. A strandokon és a köztereken megelőző jelleggel hasznos tanácsokat tartalmazó brossúrán hívják fel a figyelmet a nyár veszélyeire a tó környéki egyenruhások. A sértetté válás elkerülése érdekében felvették a kapcsolatot a szállodák, strandok üzemeltetőivel, hogy a szórólapok minél szélesebb körben történő hozzáférhetőségével ismertessék a legjellemzőbb bűnelkövetési magatartásokat, a védekezés lehetőségeit, hogy ezáltal közösen is biztosítsák a nyaralók nyugalmát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik