Szórakozás

Két vonatbaleset, három halott

autó-vonat-ütközött (ingyenes, autó és vonat ütközött)
autó-vonat-ütközött (ingyenes, autó és vonat ütközött)

Előbb Alapnál, majd Fehérváron történt baleset.

Vasárnap este két halálos vonatbaleset is történt. Előbb személyvonat és autó ütközött Alap község vasúti átjárójánál, a balesetben két személy életét vesztette – közölte Szabó-Bisztricz Anett, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Egy menetrend szerint közlekedő motorvonat és egy Suzuki személygépkocsi ütközött az átjáróban. A vonat az autót maga alá gyűrte. A gépkocsiban két ember volt: egyikük azonnal életét vesztette, a másik beszorult, őt a sárbogárdi tűzoltók megpróbálták kiszabadítani, és mentőhelikopter is érkezett érte, de végül még a helyszínen meghalt. A vonaton senki sem sérült meg.

A MÁV közleménye szerint a fénysorompóval biztosított vasúti útátjáróban a berendezés tiltó jelzése ellenére hajtott a sínekre az autó. A rendőrségi helyszínelés végéig a balesetben érintett szakaszon szünetelt a vasúti közlekedés, az utasokat autóbuszok szállították.

Nem sokkal később halálra gázolt a vonat egy férfit Székesfehérvár vasútállomás és Székesfehérvár -Repülőtér megállóhely között. R. Szabó Ágnes, a megyei rendőrség szóvivője elmondta, hogy a baleset este háromnegyed nyolc körül történt. Egy férfi – feltehetően öngyilkossági szándékkal – a Székesfehérvár és Nagykanizsa között közlekedő gyorsvonat elé lépett. A vonat nem tudott megállni, a férfi a helyszínen életét vesztette.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik