autó-vonat-ütközött (ingyenes, autó és vonat ütközött)
Szórakozás

Két vonatbaleset, három halott

Előbb Alapnál, majd Fehérváron történt baleset.

Vasárnap este két halálos vonatbaleset is történt. Előbb személyvonat és autó ütközött Alap község vasúti átjárójánál, a balesetben két személy életét vesztette – közölte Szabó-Bisztricz Anett, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Egy menetrend szerint közlekedő motorvonat és egy Suzuki személygépkocsi ütközött az átjáróban. A vonat az autót maga alá gyűrte. A gépkocsiban két ember volt: egyikük azonnal életét vesztette, a másik beszorult, őt a sárbogárdi tűzoltók megpróbálták kiszabadítani, és mentőhelikopter is érkezett érte, de végül még a helyszínen meghalt. A vonaton senki sem sérült meg.

A MÁV közleménye szerint a fénysorompóval biztosított vasúti útátjáróban a berendezés tiltó jelzése ellenére hajtott a sínekre az autó. A rendőrségi helyszínelés végéig a balesetben érintett szakaszon szünetelt a vasúti közlekedés, az utasokat autóbuszok szállították.

Nem sokkal később halálra gázolt a vonat egy férfit Székesfehérvár vasútállomás és Székesfehérvár -Repülőtér megállóhely között. R. Szabó Ágnes, a megyei rendőrség szóvivője elmondta, hogy a baleset este háromnegyed nyolc körül történt. Egy férfi – feltehetően öngyilkossági szándékkal – a Székesfehérvár és Nagykanizsa között közlekedő gyorsvonat elé lépett. A vonat nem tudott megállni, a férfi a helyszínen életét vesztette.

Ajánlott videó