Szórakozás

Két gépkocsi azonosítói egyazon autóban

rendorseg(210x140)(3).jpg (rendőrség)
rendorseg(210x140)(3).jpg (rendőrség)

Az autó színe sem az eredeti volt

Martonvásár, Brunszvik utcában vonták ellenőrzés alá a rendőrök kedden kora este azt a 24 éves helybéli férfit, aki egy Opel Vectrával közlekedett, amikor az igazoltatás során a járőrök az autót és annak forgalmi engedélyét átvizsgálták, illetve az ügyeleten keresztül a nyilvántartóban szerepelő adatokkal leegyeztették, kiderült, a gépkocsi azonosítói nem egyeznek tájékoztatta a Fehérvár24-et Németh-Kész Mónika a megyei rendőrség szóvivője.

A forgalmiban lévő kék szín helyett, az autó színe ugyanis zöld volt. Az autóban volt olyan hely, ahol olyan alvázszámot is találtak a rendőrök, amelyek ugyan megegyeztek a forgalmi engedélyben lévővel, de körülöttük utólagos behegesztés nyomai voltak láthatóak. Az egyenruhások észrevették azt is, hogy míg az autó eredeti gyártási éve 1989, addig a gépjármű biztonsági öveibe bevarrt címkén a gyártási év 1994. Továbbá az is kiderült, hogy a forgalmi engedélyben lévő motortípus helyett egy másik motor van beépítve.

A férfit így a rendőrök előállították a Gárdonyi Rendőrkapitányságra, míg a gépkocsit lefoglalták. A 24 éves martonvásári férfit a nyomozók egyedi azonosítójel meghamisítása miatt gyanúsítottként hallgatták ki, melynek során beismerő vallomást tett.

Mint kiderült, az autót – miután összetört – egy másikkal építették össze. A gárdonyi rendőrök vizsgálják, hogy az átépítésben másnak is lehetett-e szerepe a gyanúsítotton kívül. Az eljárás alá vont fiatalember szabadlábon védekezik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik