Szórakozás

Sűrű volt a hétvége a déli határon

Dolgos hétvégét tudhat maga mögött a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség és a Készenléti Rendőrség.

Szombaton az éjszakai órákban Röszke külterületén egy koszovói állampolgárt vontak intézkedés aláa rendőrök, akiről hamar kiderült, hogy nem csupán illegálisan lépte át a határt, de ezt már nem először tette – tájékoztatta a Szeged24-et Jászai Linda, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. Korábbi tiltott határátlépése miatt beutazási és tartózkodási tilalom hatálya alatt állt, így ennek megsértése miatt büntetőeljárás indult ellene.

Vasárnap a kora reggeli órákban két bangladesi férfi került rendőrkézre egy röszkei fogadó környékén. Tíz perccel később három koszovói férfinak hiúsult meg azon terve, hogy illegálisan tartózkodjanak országunkban. Ők személyazonosságukat ugyan tudták igazolni, mégis degenrendészeti eljárást indult ellenük.

Nem lankadt az egyenruhások figyelme, hiszen egy órával később öt török, két szír és két szerbiai férfi került elő Röszke külterületén egy napraforgó mező közepéről. A későbbi vizsgálatok során hamar fény derült arra, hogy a szerbiai férfiak 200 euró ellenében segítették a sír és török határsértőket az ország területére bejutni, így velük szemben – őrizetbe vételük mellett – embercsempészés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. Az illegális migránsokkal szemben idegenrendészeti eljárás indult, ugyanis nem tudták hitelt érdemlően igazolni az ország területén való jogszerű tartózkodásukat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik