Szórakozás

A lopott biciklin fogták el

Koppán Viktor
Koppán Viktor

2012. 06. 18. 16:24

Fél milliós biciklit loptak

Elloptak egy közel félmillió forintos kerékpárt a fehérvári buszpályaudvarról. A Székesfehérvári Rendőrkapitányság járőrei a sértett által adott személyleírás alapján pár órán belül elfogták a két fiatalkorú elkövetőt, akik közül az egyik elfogásakor még mindig a lopott biciklivel tekert mondta a Fehérvár24-nek Németh-Kész Mónika a megyei rendőrség szóvivője.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Központi Ügyeletére vasárnap este kilenc óra előtt néhány perccel érkezett a bejelentés arról, hogy elloptak egy 400000 Ft-ot érő BMX kerékpárt a fehérvári Piac téren lévő buszpályaudvar váróterme elől.

Mint kiderült, a 17 éves tatabányai sértett négy társával tartott hazafele. Székesfehérvárra vonattal érkeztek, míg tovább busszal akartak menni. A BMX-es fiú előretekert, hogy érdeklődjön a buszok indulásáról, amikor összetalálkozott egy másik BMX-es fiúval, illetve annak két társával, akikkel szóba elegyedett. Ekkor kérte meg őket arra, hogy amíg ő bemegy az információs pulthoz érdeklődni, vigyázzanak a kerékpárjára. Amikor azonban bement a váróterembe, az egyik bicikli nélkül levő fiú felült az ő kerékpárjára, majd a másikkal együtt eltekertek onnan. Harmadik társuk is ment utánuk, de a sértettnek őt járókelők segítségével sikerült visszatartania.

A másik két fiút – a sértett által adott személyleírások, valamint a kerékpárok egyedi azonosítói alapján – a szolgálatban lévő valamennyi fehérvári járőr keresni kezdte a városban. Végigjárták az összes olyan helyet, amiket a fiatalok gyakran látogatnak. Tizenegy óra körül, amikor a járőrök civil gépkocsijukkal a Berényi úton haladtak, feltűnt nekik a két kerékpáros fiatal, akik a Várkörút felé vették az irányt. Itt sikerült őket megállítani és ellenőrzés alá vonni.

Az egyikük az ellopott BMX-szel volt, így azt a rendőrök lefoglalták, majd a 15 és a 17 éves fiatalokat – hasonlóan korábban elfogott 16 éves társukhoz – előállították a kapitányságra.

Ott a 16 éves fiút tanúként, míg a 15 és a 17 éves fiatalokat gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók a lopással kapcsolatban. Ennek során a fiatalabbik beismerő vallomást tett, míg a másik megtagadta a vallomástételt. Mindketten szabadlábon védekeznek. A megkerült kerékpárt a sértett visszakapta.

Az elmúlt egy hét alatt nem ez volt az első eset, hogy a fehérvári rendőrök bicikli-tolvajokat fogtak el. Pár nappal ezelőtt két abai 13 éves fiút hoztak összefüggésbe a nyomozók azzal, hogy egy hét alatt ők loptak el nyolc kerékpárt az Abai Általános Iskolából. Igaz ugyan, hogy azon kétkerekűek értéke 50000 Ft alatti volt, ugyanakkor a rendőrök a két gyerek közreműködésével hat biciklit megtaláltak. Azokat a sértettek már vissza is kapták.

A két 14 év alatti fiú – beismerte ugyan a lopásokat – életkorukra tekintettel azonban felelősségre nem vonhatók. Tettük miatt azonban a Székesfehérvári Rendőrkapitányság Nyomozó Osztálya felvette a kapcsolatot a Gyermekjóléti Szolgálattal a gyerekek pártfogói felügyeletbe vétele érdekében.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

A anti-Brexit demonstrator dressed in a Union Flag suit and waving an EU flag stands on the road outside the Houses of Parliament in central London on March 29, 2018. - The one-year countdown to Britain's exit from the European Union began on March 29, 2018 with Prime Minister Theresa May touring the UK shore up support for the government's Brexit strategy. (Photo by Daniel LEAL-OLIVAS / AFP)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.