Szórakozás

Thaiföldön is botrányt okozott Lady Gaga

A thaiföldi kulturális minisztérium formálisan megfeddte Lady Gagát, mert bangkoki koncertjén "nem helyénvalóan" használta a thaiföldi zászlót. A tárca nem indít jogi eljárást a popdíva ellen.

Az extravagáns öltözködéséről elhíresült Grammy-díjas énekesnő május végén lépett föl Bangkokban ötvenezer rajongó előtt. Az amerikai sztár hagyományos thai hajviselettel és bikiniben tűnt fel a színpadon egy motorkerékpáron ülve, amelyhez egy thai zászlót erősítettek. A minisztérium szerint a jelenet “nem volt helyénvaló, és megsértette a thai emberek érzéseit”.

A tárca szóvivője közölte, hogy a közönségtől beérkezett panaszokat eljuttatták a rendőrséghez. Mint jelezte, ez a hivatalos protokoll, de a minisztérium nem tervez jogi lépéseket a sztár ellen.

Gaga már megérkezésekor “kihúzta a gyufát”, amikor azt twitterezte mikroblogja 24 millió követőjének, hogy szeretne egy hamis Rolex órát vásárolni a város egyik piacán. Az üzenet kiváltotta online vita hullámai egészen a thaiföldi kereskedelmi minisztériumig értek, ennek nyomán a tárca panaszt tett az amerikai nagykövetségen. Azzal vádolták az énekesnőt, hogy aláássa a kalóztermékek ellen folytatott küzdelmüket.

A világ körüli turnén tartózkodó Lady Gaga korábban a Fülöp-szigeteken és Dél-Koreában is bírálatok kereszttüzébe került, Indonéziában pedig le is fújták a fellépését, mert muzulmán csoportok kifogásolták “vulgáris stílusát”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik